Evenimentul Zilei > Social > Românii, doborâți de ultimul anunț. Nici la Urgențe nu ne mai permitem să mergem
Românii, doborâți de ultimul anunț. Nici la Urgențe nu ne mai permitem să mergem

Românii, doborâți de ultimul anunț. Nici la Urgențe nu ne mai permitem să mergem

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, vine cu noi critici față de Ordonanța pe sănătate care prevede că pacienții cu boli cronice, dar și cei care reprezintă urgențe medicale, vor putea fi tratați și în spitalele private, pe banii statului.

De asemenea, banii de la stat acordați către un număr nedefinit de unități sanitare de urgență ar putea avea ca rezultat închiderea unităților sanitare publice de urgență – se arată în sesizare, în care e notată posibila concecință: statul nu-și va mai respecta obligația de a asigura întregul pachet de asistență medicală în unitățile sale.

Avocatul Poporului amintește că Legea fundamentală a țării interzice adoptarea ordonanțelor de urgență care drepturi și libertăți cetățenești.

Faptul că pentru ordonanță nu s-a cerut un avizul conform al Comisiei interministeriale pentru suport tehnic, pas obligatoriu când se reglementează asistența medicală de urgență, face ca întregul act să devină neconstituțional – mai arată Avocatul Poporului.

 

 

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: