Românii din străinătate pot accesa 300 de burse până pe 31 iulie. VEZI UNDE GĂSEŞTI mai multe INFORMAŢII

Românii din străinătate pot accesa 300 de burse până pe 31 iulie. VEZI UNDE GĂSEŞTI mai multe INFORMAŢII

Prin programul "Antreprenori români de pretutindeni", lansat astăzi, se acordă 300 de burse de studiu online, gratuit, românilor din străinătate interesați să-și deschidă o afacere în ţară.

Înscrierile în program se fac până la 31 iulie, prin completarea unui formular electronic. Cursurile se vor desfășura în perioada 1 august — 15 noiembrie, iar cei mai buni cursanți vor primi premii care constau în mentorate de afaceri, sejururi în Delta Dunării și cărți de antreprenoriat din partea programului Repatriot al Romanian Business Leaders.

"Subliniez faptul că aceste burse sunt absolut gratuite, oricine dorește poate să acceseze aceste burse. Dragi români de pretutindeni, dragi posibili antreprenori de pretutindeni, fac un apel la voi și vă invit să aplicați pentru aceste burse. Aceste burse sunt destul de scumpe. (...) Dar datorită parteneriatului între noi, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Fundația Națională a Tinerilor Manageri și Repatriot Romanian Business Leaders, aceste cursuri sunt absolut gratuite pe principiul primul venit, primul servit. Deci, s-a început astăzi, 1 iulie, perioada de înscrieri, va dura până la sfârșitul acestei luni. vă invit să vă înscrieți pentru a căpăta noi competențe în domeniul afacerilor și a antreprenoriatului", a declarat ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu.

Valentin Miron, reprezentantul Fundației Naționale a Tinerilor Manageri (FNTM), a afirmat că Fundația asigură contravaloarea acestor cursuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Contribuția pe care Fundația o aduce în cadrul acestui program o reprezintă contravaloarea acestor cursuri, totalizând 90 de mii de lei, pe care FNTM o pune la dispoziția acestor români prin programul desfășurat în parteneriat cu MAE și reprezintă o investiție minoră în raport cu beneficiile pe termen lung, și anume: dezvoltarea antreprenorială duce la dezvoltarea economiei, la crearea de noi locuri de muncă", a declarat Miron.

Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, www.dprp.gov.ro.