Evenimentul Zilei > International > Românii continuă să ia cu asalt această țară, chiar și în timpul pandemiei. Situația economică le face cu ochiul
Românii continuă să ia cu asalt această țară, chiar și în timpul pandemiei. Situația economică le face cu ochiul

Românii continuă să ia cu asalt această țară, chiar și în timpul pandemiei. Situația economică le face cu ochiul

Bavaria a fost extrem de căutată și de cetățenii români, chiar și în condițiile de blocaj impuse de pandemia de coronavirus, care a marcat Germania anul trecut.

Chiar și în timpul pandemiei de coronavirus, românii au continuat să se mute în Bavaria, prospera regiune a Germaniei. Numărul celor care au ajuns aici nu a mai fost la fel de mare ca în trecut, din motive ce țin de blocajul social și economic, dar este demn de luat în seamă.

Românii caută în continuare Bavaria, datorită oportunităților pe economice pe care îl oferă acest land

Anul trecut, numărul net de sosiri a fost de 33.238 de persoane, diferența dintre cei care s-au mutat în Bavaria din Germania și din străinătate și cei care au părăsit statul, a anunțat luni, 5 iulie, Biroul statistic de stat Fürth, conform ziarulromanesc.de. 

Pentru comparație: corespunde aproximativ cu populația unui oraș districtual mare, cum ar fi Deggendorf sau Fürstenfeldbruck. Cu toate acestea, efectele pandemiei sunt clar vizibile: în anul precedent soldul a fost de 55.548 de sosiri noi”, mai scrie sursa citată.

Românii sunt pe primul loc în ceea ce privește obținerea cetățeniei germane în Bavaria, în ultimul an

Mulți dintre cei nou sosiți au ajuns aici din străinătate: 30.993, majoritatea din Europa. Cel mai mare grup sunt românii, care numără peste 7.300. Cea mai populară destinație a fost Suabia, unde s-au stabilit 8.737 de persoane, urmată de Bavaria Superioară cu 6.664 de nou-veniți.

Românii sunt pe primul loc în ceea ce privește obținerea cetățeniei germane în Bavaria, în ultimul an. În general, pandemia a încetinit imigrația, dar a încetinit și imigrația, atât de mult încât, în cele din urmă, a existat încă un “surplus migrator”. Chiar și în Bavaria, anul trecut s-au mutat mai puțini oameni decât de obicei.

Au fost români care au avut mari probleme anul trecut, în timpul pandemiei, în Germania. 153 de cetăţeni români lucrători la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau din Germania – 137 dintre cei care deţinaue trei teste negative şi 16 dintre cei care au fost confirmaţi iniţial pozitiv şi au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislaţia germană -, ce şi-au exprimat dorinţa de a reveni în România, au fost repatriaţi cu o cursă aeriană tip charter, costurile fiind suportate de către autorităţile germane.