Evenimentul ZileiActualitateRomânii care zboară către Italia trebuie să se conformeze și să respecte această decizie. Regula este strictă

Românii care zboară către Italia trebuie să se conformeze și să respecte această decizie. Regula este strictă

Românii care zboară către Italia trebuie să se conformeze și să respecte această decizie. Regula este strictă
O schimbare foarte importantă a fost adoptată de autoritățile de la Roma și trebuie să fie respectată de orice pasager care ajunge pe un aeroport.

Sunt măsuri importante adoptate de autoritățile din Italia, care au ca scop răspândirea coronavirusului. Și românii care zboară spre peninsulă trebuie să se conformeze, iar una dintre decizii este legată de purtarea măștilor de tip FFP2.

Decizia luată de autoritățile din Italia, care îi afectează și pe români

„Vă informăm că începând de mâine, 29 decembrie 2021, pe toate aeroporturile din Italia va fi instituită măsură obligativității purtării (doar) a măștii tip FFP2 pentru toți pasagerii care sosesc în și/sau tranzitează acesta țară”, a fost mesajul publicat, marți seara, pe pagina de Facebook a companiei TAROM.

În Italia este în vigoare decretul ce a primit „undă verde” din partea guvernanților la data de 23 decembrie. Una din cele mai importante prevederi ale decretului vizează obligativitatea purtării măștilor FFP2, considerată a fi cea mai performante în ceea ce privește protecția împotriva infectării cu COVID-19.

Comitetul Tehnic Științific (CTS) a decis astăzi noi reguli de carantină, cu o posibilă reducere a izolării pentru cei vaccinați cu trei doze care intră în contact cu o persoană pozitivă la Coronavirus. În bilanțul îmbolnăvirilor din 28 decembrie a fost stabilit un nou record în ceea ce privește numărul de infecții și de tampoane: 78.313 cazuri noi au fost înregistrate la 1.034.677 de teste analizate, cu 202 decese Covid. Rata de pozitivitate este de 7,6%, iar spitalizările sunt în creștere.

Cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid va fi administrată la 4 luni

Între timp, campania de vaccinare este în plină desfășurare. Până în prezent, în Italia au fost administrate 109.646.086 de doze de vaccin Covid. Pfizer anunță sosirea în primăvară a unui vaccin adaptat la varianta Omicron, după cum anunță stiridiaspora.ro.

Certificatul verde digital anti-COVID va fi valabil, începând cu data de 1 februarie 2022, șase luni, nu nouă, așa cum fusese înainte de adoptarea măsurilor

Prin ordin al ministrului Sănătății, se va stabili că cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid va fi administrată la 4 luni. În prezent, cea de-a treia doză se aplică la 5 luni.

Până în data de 31 ianuarie 2022, cetățenii vor avea obligația să poarte măștile de protecție sanitară în aer liber, chiar și în zonele considerate „albe”, unde nivelul de infectare este mai redus.

 


Accesează: