Regulă nouă, cu amenzi serioase, pentru românii care stau la curte

Regulă nouă, cu amenzi serioase, pentru românii care stau la curteCasă. Sursa foto: Pixabay

Românii care locuiesc la curte trebuie să cunoască foarte bine legea înainte de a se apuca de mici modificări. Puțini sunt cei care știu că pentru construirea unor dependințe este nevoie de autorizație

Românii care locuiesc la curte nu pot face modificări de capul lor

Românii care locuiesc la curte și doresc să construiască un gard sau o anexă trebuie să obțină mai întâi autorizațiile necesare, care sunt obligatorii. Nerespectarea acestor reglementări din lege poate duce la demolarea construcțiilor plus amenzi mari.

Mai trebuie subliniat faptul că în domeniul construcțiilor s-au făcut reglementări, printre care și Legea nr. 50/1991 cu privire la autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Nu uitați, nerespectarea prevederilor din lege cu privire la autorizație poate atrage sancțiuni precum demolarea construcțiilr neautorizate, chiar dacă sunt mici.

Pașii care trebuie urmați pentru a obține autorizație

Românii care doresc să facă modificări în curtea casei trebuie să parcurgă niște pași pentru obținerea certificatului de urbanism, care este emis de autoritățile locale sau județene, în funcție de caz.  Există și anumite tipuri de lucrări pentru care nu este necesară autorizația, cum ar fi:

  • reparațiile,
  • văruirea sau vopsirea gardurilor,
  • elementele decorative,
  • gardurile mobile sau cele vii, cu condiția ca acestea să nu depășească doi metri.

Gard, Lemn, De Lemn, Gard Din LemnRomânii care locuiesc la curte nu pot face modificări de capul lor. Sursa foto: Pixabay

Românii trebuie să țină cont de respectarea limitelor dreptului de proprietate

Mai exact, cel care execută lucrările trebuie să aibă un titlu valid de proprietate care să-i dea dreptul de a efectua modificări asupra imobilului în cauză, fie în calitate de proprietar, fie în baza unui alt drept cum ar fi autorizări din partea titularului dreptului de proprietate.

De asemenea, respectarea limitelor dreptului de proprietate este un aspect foarte important în construirea unui simplu gard, aplicabil atât față de proprietățile vecinilor, cât și cu privire la domeniul public.

Românii trebuie să mai știe că, deși regimul construcțiilor impune obținerea unei autorizații, există situații în care anumite lucrări, inclusiv cele referitoare la anumite garduri, pot fi executate fără a fi necesară obținerea unei autorizații de construire.

Ne puteți urmări și pe Google News