Românii, bineveniți în Marea Britanie și post-Brexit. Program extins pentru sezonieri

Românii, bineveniți în Marea Britanie și post-Brexit. Program extins pentru sezonieri

Românii, bineveniți în Marea britanie și post-Brexit. Program extins pentru sezonieri. Lucrătorii sezonieri din țara noastră pot lucra anul acesta în Marea Britanie, în condițiile în care viza va asigura o şedere de până la şase luni, potrivit unui mesaj al Ambasadei Marii Britanii în România.

Românii, bineveniți în Marea britanie și post-Brexit. Program extins pentru sezonieri

„Cetăţenii români care caută muncă sezonieră în Marea Britanie vor fi bineveniţi în 2021. Proiectul pilot pentru muncitorii sezonieri, . Lansat iniţial în 2019, a fost extins şi prelungit pentru un an. Pentru cei care doresc să vină să lucreze la fermele din Marea Britanie pentru o perioadă de până la şase luni”. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii la București.

Ambasada precizează că mai multe informaţii, inclusiv cerinţele de viză, sunt disponibile pe platforma gov.uk.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit site-ului Guvernului britanic, cei interesaţi pot solicita o viză de lucrător sezonier. Aceasta acoperă o perioadă de şase luni. În acest sens, aplicanţii trebuie să arate că vor fi plătiţi şi să îndeplinească anumite condiţii, printre care să fie majori şi să aibă dovada că se pot întreţine financiar pe durata şederii.

Viza acostă 244 de lire sterline

Pe platforma online gov.uk este menţionată necesitatea unui certificat de sponsorizare. Acesta este un număr de înregistrare, ce oferă acces la informaţii despre aplicant. Dar şi despre tipul de muncă pe care o va face pe teritoriul Regatului Unit, scrie Agerpres.

Cei interesaţi pot solicita viză cu cel mult trei luni înainte să lucreze ca sezonieri pe teritoriul Marii Britanii. Costul vizei este de 244 de lire sterline.

Persoanele care au primit acest tip de viză nu pot accepta un loc de muncă permanent, nu pot avea un al doilea loc de muncă, nemenţionat în certificatul de sponsorizare, şi nu pot aduce membri ai familiei în Marea Britanie, mai arată gov.uk.