Evenimentul Zilei > Social > România, sub restricții de Sărbătorile Pascale? Ceață totală la minister. „Nici nu știu când cade Paștele anul acesta”
România, sub restricții de Sărbătorile Pascale? Ceață totală la minister. „Nici nu știu când cade Paștele anul acesta”

România, sub restricții de Sărbătorile Pascale? Ceață totală la minister. „Nici nu știu când cade Paștele anul acesta”

Sărbătorile Pascale din acest an stau sub semnul întrebării legat de posibilele restricții ce a putea fi impuse de autorități.

Sărbătorile Pascale din România vor fi marcate de restricții? Este întrebarea pe care și-o pune, deja foarte multă lume. Mai ales că numărul cazurilor de infectare este în creștere. În acest an, Paștele ortodox cade în ziua de 2 mai. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a spus marți seară că este devreme pentru a discuta despre acest subiect. Și a mărturisit că nici nu știe data la care se sărbătorește Paștele în 2021.

Sărbătorile Pascale din România, sub semnul întrebării

„Sunt anumite sectoare care sunt importante în țară. Pentru că anul trecut am avut și acel exemplu al economiei care se blocase destul de mult. Ceea ce a creat niște probleme mari. Cred că tocmai sunt prioritizări ale activităților, iar ceea ce ține de noi, de viața noastră socială și publică, cred că este lucrul care este cel mai ușor de lăsat de-o parte.

Am fost întrebată și eu despre Sărbătorile de Paște. Sinceră să fiu, nici nu știu când cade Paștele anul acesta. Dar oricum este greu să estimăm acum ce va fi atunci, pentru că lucrurile se desfășoară foarte repede.

Florin Cîțu a dat deja asigurări în privința Paștelui

Nu este un lucru, după părerea mea, complet predictibil și corect predictibil, și atunci este greu să estimăm de acum ce va fi atunci, dar ce pot să spun, sau ce se poate spune cu siguranță este că acum contează ceea ce facem”. A declarat Andreea Moldovan la B1 TV.

Întrebat recent despre acest subiect, premierul Florin Cîțu a spus că nu se pune problema unui lockdown. Și a dat asigurări că la fel va sta situația și cu ocazia Paștelui. „Nu există niciun scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”. A afirmat șeful Executivului.