Evenimentul Zilei > Economie > România și Coreea de Sud, din ce în ce mai apropiate! Această relație vine cu foarte multe beneficii pentru mediul de afaceri
România  și Coreea de Sud, din ce în ce mai apropiate! Această relație vine cu foarte multe beneficii pentru mediul de afaceri

România și Coreea de Sud, din ce în ce mai apropiate! Această relație vine cu foarte multe beneficii pentru mediul de afaceri

Între România și Coreea de Sud, chiar dacă le despart peste 8.000 de kilometri, le unește interesul pentru dezvoltarea continuă a ceea ce reprezintă mediul de afaceri. Tocmai de aceea, în ziua de marți, 7 februerie 2023, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a fost gazda unui evenimemt de renume, Romania - Republic of Koreea Business Council, în care, cu sprijinul Guvernului, o delegație de oficiali și oameni de afaceri din Coreea de Sud au venit la București pentru a dezbate idei, a veni cu propuneri și a consolida această legătură.

„Nu ar trebui să considerați România doar ca o piață de desfacere, ci ca un hub, un loc perfect mediul de afaceri sud-coreean și pentru dezvoltarea acestuia din foarte multe puncte de vedere”, deschide discuția de la masa rotundă, președintele CCIR, Mihai Daraban.

Acest eveniment continuă eforturile de stabilizare a unei bune colaborări dintre România și Coreea de Sud după vizita din luna decembrie a premierului României, Nicolae Ciucă, și a președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, în Seul, capitala țării. Scopul principal al delegației române a fost acela al atragerii investițiilor coreene în domeniul energiei nucleare.  „Iar acum noi suntem aici pentru a sublinia încă o dată legătura strânsă dintre țările noastre ce ține de peste 30 de ani. Acum, în contextul războiului din Ucraina, este din ce în ce mai important ca relațiile să fie strânse, să colaborăm frecvent și cu inteligență. România are un avantaj teritorial excelent, este o legătură între Europa și Asia. Cooperarea dintre țările noastre se bazează pe un strâns dialog și pe o colaborare de afaceri benefică, legătură ce surprinde atât partea comercială, socială, dar mai ales economică”, este de părere Son Jae-il, CEO Hanwha Aerospace.

Atât România, cât și Coreea de Sud sunt două state care colaborează de mult timp, iar oportunitățile sunt nenumărate în acest sens. „Noi vrem să fim foarte ambițioși în acest sens, Voi aveți o reputație de excelență în întreaga lume, iar pentru noi este o onoare. Obiectivele noastre sunt acum foarte mari, ne bazăm pe această relație pentru a dezvolta în România tehnologia inteligenței artificiale, să dezvoltăm o industrie ce să vină în ajutorul ambelor state și multe altele”, spune Rareș Burlacu, președintele Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior.

Cum văd oamenii de afaceri coreeni țara noastră

La acest eveniment au fost prezenți importante figuri ale mediului de afaceri coreean, însă discuțiile au fost deschise de însuși ambasadorul Seulului la București, Rim Kap-soo. „Mă simt onorat să fiu aici, acum, la aces consiliu, iar noi, la Ambasada Coreei de Sud, ne-am simțit onorați că relația dintre țările noastre se dorește a fi din ce în ce mai prezentă, din ce în ce mai stabilă. După doi ani de pandemie, când economiile au fost grav afectate, acum trebuie să ne folosim de orice oportunitate pentru a a ne susține oamenii, iar o astfel de colaborare este o oportunitate perfectă. Suntem acum aici pentru a consolida această poveste de succes. Ceea ce facem noi aici este doar un prim pas în drumul nostru către alte niveluri. Noi continuăm să fim alături unii de ceilalți”.

Numeroși oameni de afaceri din Coreea de Sud prezenți la eveniment susțin că au fost încântați de această colaborare, văzând în țara noastră un partener de încredere, un partener stabil care poate oferi multe. „România este o țară prosperă, extrem de norocoasă din punct de vedere al internetului, al dezvoltării tehnologice, a făcut eforturi și progrese considerabile, iar acestea tot continuă”, spune unul dintre oamenii de afaceri prezenți la Camera de Comerț și Industrie a României.

„Motivul pentru care sunt eu aici este unul simplu. Văd în această țară un teritoriu unde tehnologiile coreene pot fi foarte bine primite, unde acestea se pot dezvolta mai departe de pe urma acestei colaborări” spune în continuare un alt business-man din Seul.

La eveniment au fost și cetățeni coreeni care sunt obișnuiți cu țara noastră, cu modul în care românii lucrează și țin la dezvoltarea acestora din punct de vedere economic și social. „Este un moment incredibil să fiu aici alături de oameni care vor să întărească această relație dintre România și Coreea de Sud. Eu sunt stabilită în această țară de peste 30 de ani, după ce am venit din Washington DC. Sunt un avocat de meserie, însă îndrăgesc foarte mult domeniul de afaceri. Sunt mai mult româncă acum, iar acest moment este un privilegiu pentru mine să fiu aici, prezentă la un eveniment atât de important atât pentru țara mea, cât și pentru țara mea adoptivă”, spune Chang Turkmani, unul dintre principalii consilieri ai președintelui CCIR.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: