Evenimentul Zilei > Actualitate > România a primit un prim lot din echipamentele de care are nevoie ca de aer
România a primit un prim lot din echipamentele de care are nevoie ca de aer

România a primit un prim lot din echipamentele de care are nevoie ca de aer

MApN anunță că în scurt timp se va transmite, pe pagina de Facebook a instituției, sosirea pe Otopeni aeronavei C-17 de la Seul cu echipamente medicale.

Coreea de Sud sare în ajutorul românilor în lupta pentru combaterea temutului coronavirus. În jur de 20.000 de kituri de testare pentru COVID-19 vor ajunge în țara noastră.

Ministrul de Externe din Coreea de Sud a anunțat că o companie sud-coreeană va trimite în țara noastră 20.000 de kituri, fiecare putând fi utilizat pentru 100 de teste, informează presa străină.

Este de menționat faptul că în Coreea de Sud a fost combătută epidemia prin detectarea timpurie a pacienților infectați și prin testarea în masă a populației.

Ultimul raport al autorităților din Coreea de Sud a arătat numai 74 de cazuri, aceasta demonstrând o scădere semnificativă de la cifra de 909, înregistrată în 29 februarie

„Coreea de Sud este o republică democratică și considerăm că o carantină strictă nu este opțiunea rezonabilă“, a declarat Kim Woo-joo, specialist în boli infecțioase de la Universitatea din Seul.

În spatele succesului reușit de Coreea de Nord s-a aflat unul dintre cele mai costisitoare și mai bine organizate sisteme de testare din lume, dar și intensificarea eforturilor de izolare a persoanelor infectate, la care s-a adăugat depistarea și punerea în carantină a persoanelor cu care au venit în contact.