Evenimentul Zilei > Economie > România pierde un milion de euro pe zi! „Riscăm să nu mai avem această industrie”
România pierde un milion de euro pe zi! „Riscăm să nu mai avem această industrie”

România pierde un milion de euro pe zi! „Riscăm să nu mai avem această industrie”

Mii de oameni ar putea rămâne fără loc de muncă. Guvernul este somat să intervină de urgență.

Miercuri a avut loc o conferință de presă la care au participat Organizația Patronatelor Turismului Balnear din România, desprespa.ro și Alianța pentru Turism. Acestea au lansat un apel de urgență pentru salvarea României balneare.

Potrivit Capital.ro, anul trecut, peste 2,27 milioane de turiști au cheltuit peste 367,5 milioane de euro în stațiunile balneare din România. Însă, în acest an, din martie, din cauza pandemiei de coronavirus, acest segment a avut de suferit. În 2020, numărul turiștilor care și-au făcut totuși curaj să vină la Tușnad, Vatra Dornei, Băile Govora, Sovata, Băile Herculane, Călimanești, Techirghiol, a fost mai mic cu 60% decât anul trecut, potrivit sursei citate.

Din această cauză, cei peste 25.000 de angajați din balneologie și SPA, dar și peste 60% din companiile cu profil balneo și spa vor intra în faliment până la finalul anului 2020.

Deși România este țara cu cele mai bogate resurse balneare din Europa, stațiunile și locurile de profil au rămas în continuare închise, din cauza noului coronavirus.

„Este un moment foarte greu pentru antreprenorii și investitorii din întreaga țară. Trebuie înțeles urgent că până la sfârșitul anului riscăm să nu mai avem această industrie în România. Investițiile sunt blocate, iar previziunile sunt absolut dramatice. Nu putem crede că suntem în postura de a cere dreptul să lucrăm, după ce am ridicat din praf și cenușă această industrie. Nu vrem să ne vedem colegii și familiile lor fără locuri de muncă și nici orașele balneare fără singura lor sursă de venit. Suntem pregătiți să demarăm mișcări de protest dacă nu se vor lua măsuri urgente. Poate vom avea într-o zi oameni în conducere care să iubească această industrie”, a declarat în cadrul conferinței Nicu Rădulescu, Președintele OPTBR.

Mai mult, în cadrul conferinței de presă de miercuri, specialiști medicali, antreprenori și investitori au sublinitat necesitatea de repornire completă, arătând că industria este pregătită să deschidă cu măsuri de siguranță și cu rigorile necesare, fiind deja o industrie ce lucrează cu rigori de igienă specifice unui centru medical și ce acum poate să vină în susținerea întăririi imunității în aceste momente importante, conform Capital.ro.

Așadar, în tot acest timp în care activitatea balneară este interzisă turiștilor, România pierde aproximativ 1 milion de euro pe zi generate de zona balneo și SPA.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: