Evenimentul Zilei > Politica > Unde putea fi ROMÂNIA dacă Adrian Năstase câştiga alegerile PREZIDENŢIALE din 2004? MARILE REGRETE ale lui Ioan Rus
Unde putea fi ROMÂNIA dacă Adrian Năstase câştiga alegerile PREZIDENŢIALE din 2004? MARILE REGRETE ale lui Ioan Rus

Unde putea fi ROMÂNIA dacă Adrian Năstase câştiga alegerile PREZIDENŢIALE din 2004? MARILE REGRETE ale lui Ioan Rus

Ioan Rus, fost ministru de interne în guvernul Năstase, și fost ministru al transporturilor în guvernul Ponta a vorbit despre ce s-ar fi întâmplat cu România daca Adrian Năstase ar fi câştigat alegerile prezidenţiale.

„Ce s-a întâmplat în Cluj? A fost 12 ani sub stăpânirea lui Funar. Totul era tricolor. Efext direct, investitori străini 0, pa, tot mai puţini. Efect indirect, bani din exterior, puţini, puţini, puţini. Efectul pervers al lui Funaru. S-a născut capital autohton în Cluj. S-a dezvoltat capitalul românesc. Capitaliştii din Cluj au zis hai să ne facem o „băncuţă” şi aşa a apărut Banca Transilvania. Băncuţa aceasta a beneficiat de o atitudine competitivă în sistemul nostru”, a spus Ioan Rus.

Acesta a mai vorbit şi despre Adrian Năstase, făcând o aluzie la cum ar fi stat situaţia din România dacă în anul 2004 ar fi câştigat alegerile prezidenţiale.

„Deci în guvernarea cu Adrian Năstase, România a avut cele mai bune rezultate de după revoluţie. Am intrat in Uniunea Europeană. Toate lucrurile s-au făcut atunci. Toate acestea au fost făcute de cabinetul lui Adrian Năstase. Eu continui să cred, nimeni nu poate schimba asta. Dacă Năstase era preşedinte, aveam 10 ani în faţă.

Nu ar fi stat acaparat de nimeni. Uneori zici „fă-te frate cu dracu până treci puntea”. Deci eu nu cred în aşa ceva. Deci eu ştiu ce discuţii aveam în Guvern. Se duc mai multe lupte, lupta pentru putere între partide, lupta profesorilor cu elevii, a pacienţilor cu doctorii, atâtea lupte că nu mai avem oşteni necesari pentru a lupta pentru esenţa naţiunii de dezvoltare. Asta-i problema noastră.

O naţie are nevoie de un sistem de învăţământ extrem de solid, un sistem de sănatate extrem de solid, pentru ca inteligentul să fie şi sănătos, şi apoi inteligentul şi sănătosul încep să lupte singuri pentru dezvoltare”, a adăugat acesta în timpul emisiunii de la Realitatea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: