România - Israel. Remiză pe „Arena Națională”. Calificarea la Euro, pe muchie de cuțit

România - Israel. Remiză pe „Arena Națională”. Calificarea la Euro, pe muchie de cuțit

România a evoluat, sâmbătă, pe „Arena Națională”, împotriva Israelului, într-o confruntare ce a contat pentru preliminariile Campionatului European găzduit în 2024 de Germania, și a încheiat la egalitate, scor 1-1.

România și Israel au încheiat la egalitate, scor 1-1, confruntarea jucată, sâmbătă, pe „Arena Națională”, în preliminariile Campionatului European. „Tricolorii” au deschis scorul prin Alibec în minutul 27, oaspeții au egalat prin Revivo (53). În prima parte, naționala lui Edi Iordănescu a dominat steril, dar în partea secundă, israelienii au fost mai ofensivi și au încercat să plece cu cele trei puncte. Egalul ține deschisă lupta pentru calificare.

În celelalte partide ale Grupei I, Andorra a remizat pe teren propriu cu Belarus, scor 0-0, iar Kosovo și Elveția și-au împărțit câte un punct, scor 2-2.

După 5 runde, clasamentul arată astfel: În prezent, clasamentul arată astfel: 1. Elveția 11p, 2. România, 9p, 3. Israel 8p, 4. Belarus 4p, 5. Kosovo 4p, 6. Andorra 2p.

Ne puteți urmări și pe Google News

LIVE

România - Israel, 1-1 Alibec (27) / Revivo (53)

Echipe de start:

România: H. Moldovan - Sorescu, Cr. Manea, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, N. Stanciu, M. Marin - Fl. Coman, Alibec

Israel: O. Glazer – Dasa, Miguel Vitor, Goldberg, Revivo - Peretz, Lavi, Gloukh - Jehezkel, Turgeman, Solomon

România înfruntă Israel, în această seară, de la ora 21.45 (în direct la Prima TV). Partida este găzduită de „Arena Națională” și contează pentru I a preliminariilor Campionatului European. Competiția va fi găzduită de Germania, anul viitor.

„Tricolorii” au disputat patru partide până acum. Au învins Andorra (2-0) și Belarus (2-1) și au remizat cu Kosovo (0-0) și Elveția (2-2).

România joacă un meci capital cu Israelul

Tot în această seară, Belarus joacă pe terenul celor din Andorra, iar Kosovo primește vizita Elveției.

„Suntem în fața unui moment important, unui moment frumos în același timp. Am muncit pentru acest moment. În continuare suntem departe de obiectivul nostru.

Sunt meciuri pe care le avem în fața și mai sunt puncte suficient de multe puse în joc. Meciul cu Israel este un joc cu importanță mare, dar nu e un joc decisiv. Îmi doresc ca toți jucătorii să fie pregătiți din toate punctele de vedere, atât tactic, tehnic, emoțional. Poate emoțional mai bine ca niciodată. Trebuie să avem entuziasm, nu să fi”. A afirmat Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale, înaintea partidei cu israelienii.

Critici discursul lui Edi Iordănescu: „Cum să te consideri nedreptățit când tu ai o victorie în șapte meciuri?”

Sursa: Arhiva EVZ

Edi Iordănescu a cerut concentrare și limpezime înaintea partidei de pe „Arena Națională”

Antrenorul a mai spus că vrea ca în acest joc elevii săi să fie concentrați și să ia cele mai bune decizii.

„Au mai fost meciuri ale echipei naționale în care jucătorii nu au avut latura emoțională la nivelul cel mai bun. Îmi doresc mult ca echipa să fie limpede în decizii, iar importanța acestui joc să nu umbrească evoluțiile jucătorilor. Trebuie să fim atenți în tot ceea ce facem.

Avem datoria față de noi, față de suporteri, ca după mulți ani să facem un pas către o calificare mult așteptată”, a mai precizat Iordănescu junior.