Romania incepe in Suedia campania de calificare la Euro 2020. In cazul calificarii, tricolorii vor disputa cel putin doua meciuri pe Arena Nationala

Romania incepe in Suedia campania de calificare la Euro 2020. In cazul calificarii, tricolorii vor disputa cel putin doua meciuri pe Arena Nationala

Sambata, 23 martie, de la ora 19:00, pe Friends Arena din Stockholm, reprezentativa de fotbal a Romaniei va debuta in Preliminariile Campionatului European de Fotbal din 2020 in compania echipei similare a Suediei.

Daca echipa noastra se va califica pentru acest turneu final , va juca cel putin doua meciuri pe Arena Nationala, deoarece Bucurestiul va fi una dintre gazdele competitiei, alaturi de  Roma, Baku, Sankt Petersburg, Amsterdam, Copenhaga, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen si Budapesta. Capitala Romaniei va fi si gazda tragerii la sorti pentru CE 2020. Aceasta va avea loc pe 30 noiembrie, la Complexul Expozitional Romexpo.

Romania incearca sa obtina participarea la al saselea turneu final european, dupa cele din 1984, 1996, 2000, 2008 si 2016. Pentru a reusi acest lucru, fotbalistii antrenati de Cosmin Contra trebuie sa termine pe unul din primele doua locuri, dintr-o grupa cu Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe si Malta. Interesant este faptul ca Romania face parte din Grupa F, asa cum s-a intamplat si in precedenta campanie de calificare. Tricolorii au ocupat atunci locul al doilea intr-o grupa cu Irlanda de Nord, Ungaria, Finlanda, Insulele Feroe si Grecia, fara sa cunoasca infrangerea.

Misiunea din aceasta campanie va fi una mult mai dificila, adversarii avand alt calibru. Spania, favorita incontestabila la castigarea grupei, este fosta campioana mondiala in 2010 si tripla campioana europeana, ultima oara in 2012. Spaniolii vor aborda aceste preliminarii cu mare atentie, deoarece incearca sa stearga amintirea parcursului de la Campionatul Mondial de anul trecut. Suedia nu are performante notabile in palmares in ultima perioada, dar este suficient sa spunem ca este echipa care a eliminat Italia la barajul pentru CM din Rusia, in timp ce Norvegia, desi  a iesit din primplanul fotbalului european, are in lot foarte multi fotbalisti care activeaza in primele ligi engleze.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avand ca inspiratie calificarea nationalei de tineret la editia din acest an a Campionatului European rezervat jucatorilor sub 21 de ani si cu motivatia de a juca la un turneu final in fata propriilor suporteri, tricolorii abordeaza cu optimism aceasta campanie. De altfel, pentru pentru a aduce suporterii mai aproape de echipa, o agentie de pariuri sportive, sponsor al echipei nationale, ruleaza in aceasta perioada o oferta speciala pentru acestia, Fortuna – 300 ron bonus fara rulaj, dar si alte actiuni de sustinere a tricolorilor.

In urmatoarele zile, nationala va sustine primele doua meciuri din aceasta campanie de calificare: cu Suedia, pe 23 martie, in deplasare,  si cu Insulele Feroe, pe 26 martie, pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca.

Pentru aceasta dubla, selectionerul Cosmin Contra a trimis invitatii urmatorilor jucatori: Portari: Ciprian Tatarusanu (Nantes), Costel Pantelimon (Nottingham Forest) si Florin Nita (Sparta Praga)

Fundasi :  Cristian Manea (CFR Cluj), Romario Benzar (FCSB), Cristian Sapunaru (Kayserispor), Ionut Nedelcearu (FC Ufa), Dragos Grigore (Ludogorets), Cosmin Moti (Ludogorets), Cristian Ganea (Numancia) si Nicusor Bancu (U Craiova)

Mijlocasi:  Tudor Baluta (Viitorul), Razvan Marin (Standard Liege), Paul Anton (Krylia Sovetov), Alexandru Cicaldau (U Craiova), Alexandru Chipciu (Sparta Praga), Nicolae Stanciu (Al-Ahli), Ianis Hagi (Viitorul), Alexandru Mitrita (New York City), Gheorghe Grozav (Kisvarda) si Ciprian Deac (CFR Cluj)

Atacanti: George Puscas (Palermo), Claudiu Keseru (Ludogorets) si George Tucudean (CFR Cluj).

Cosmin Contra a avut nesansa sa nu se poata bizui pentru aceasta dubla pe Florin Andone (Brighton) si Vlad Chiriches (Napoli), jucatori care s-au accidentat in aceasta luna. Problemele nu s-au terminat aici. Andrei Ivan (Rapid Viena) a fost chemat de la tineret pentru a-l inlocui pe George Tucudean, care v-a suferi o interventie la inima. Emotii sunt si in legatura cu Tatarusanu, care nu a fost retinut in lotul lui Nantes pentru meciul din acest weekend, dar si pentru Romario Benzar, care s-a accidentat in minutul 50 al meciului disputat duminica de FCSB cu Astra. Selectionerul asteapta ca acestia sa fie vazuti de medicul echipei, Claudiu Stamatescu, urmand sa ia hotarari in functie de evaluarea acestuia.