Evenimentul Zilei > Actualitate > România ia parte la un amplu exercițiu militar în Marea Neagră. Rusia tună și fulgeră din cauza mișcării NATO-SUA
România ia parte la un amplu exercițiu militar în Marea Neagră. Rusia tună și fulgeră din cauza mișcării NATO-SUA

România ia parte la un amplu exercițiu militar în Marea Neagră. Rusia tună și fulgeră din cauza mișcării NATO-SUA

România va fi parte a unui exercițiu militar de proporții ce va avea loc în Marea Neagră și care i-a pus pe jar pe oficialii ruși în ultima vreme.

România va lua parte la un exercițiu militar de proporții alături de 30 de țări, printre care Ucraina și Statele Unite ale Americii. Acest eveniment va avea loc în ciuda apelurilor făcute de Rusia, care a cerut anularea acestui exercițiu din Marea Neagră.

România va participa la exercițiul militar cu 300 de militari, două nave și un elicopter

Țara noastră va participa cu 300 de militari, două nave și un elicopter. Exerciţiul se numește Sea Breeze 2021 și are loc într-un context al creșterii tensiunilor dintre NATO și Rusia. După ce oficialii de la Kremlin au anunțat că au tras focuri de avertizare și au aruncat bombe în calea unei nave de război britanice pentru a o alunga din largul coastei Crimeei. Dar, Marea Britanie a respins relatarea Rusiei despre incident.

Sea Breeze 2021 va dura două săptămâni și va implica aproximativ 5.000 de militari ai NATO și în jur de 30 de nave și 40 de avioane. Corveta „Contraamiral Horia Maccelariu” (265) a plecat, sâmbătă, 26 iunie, din portul militar Mangalia, și a luat cap-compas portul Odessa din Ucraina, unde a acostat duminică, 27 iunie, alături de alte nave militare străine care participă la „Sea Breeze 21”.

Cea de-a doua navă militară care va reprezenta Forțele Navale Române la exercițiul din Ucraina este fregata „Regina Maria” (222) cu un elicopter IAR 330 „Puma Naval” ambarcat la bord. Fregata va pleca miercuri, 30 iunie, din portul militar Constanța, va executa o serie de exerciții în comun cu fregata neerlandeză HNLMS „Evertsen”, după care se va integra în gruparea navală permanentă a Alianței Nord-Atlantice SNMG-2 care operează în Marea Neagră și va participa la Exercițiul „Sea Breeze 21” din Ucraina.

Precizări de la Forțele Navale din țara noastră

Pe timpul desfășurării exercițiului, doi elevi militari de la Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” vor fi ambarcați, în perioada 29 iunie -7 iulie, la bordul unui distrugător al Forțelor Navale ale SUA în Europa care participă la „Sea Breeze 21”, unde vor efectua un stagiu de pregătire practică, coordonat de marinarii americani”, se arată în comunicatul Forțelor Navale Române”, se precizează într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: