România s-a cutremurat din nou. Seismul s-a resimțit în cinci județe

România s-a cutremurat din nou. Seismul s-a resimțit în cinci județe Sursa foto: Arhiva EVZ

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că un cutremur s-a produs în seara zilei de duminică, 19 august. Seismul s-a resimțit în cinci județe din țară.

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a transmis că în seara zilei de duminică, 19 august 2023, la ora 19:20:57, s-a produs în un cutremur în zona seismică Banat-Caraș-Severin. Seismul a avut magnitudinea 3.7 grade pe scara Richter și s-a produs la la adâncimea de 2.0 km.

Cutremurul a fost resimțit în cinci județe din țară, în apropierea următoarelor oraşe: 47km E de Reșița, 58km N de Drobeta-Turnu Severin, 66km V de Târgu Jiu, 76km SV de Hunedoara, 90km SV de Deva.

Val de cutremure în Ungaria, resimțite în România

Seismul din această seară vine la doar câteva ore de când județele Arad și Oradea au fost zguduite de un val de cutremure. Populația din regiunile estice ale Ungariei și vestice ale României a fost pusă în alertă de o serie de seisme.

Ne puteți urmări și pe Google News
INCDFP a transmis că în după-amiaza zilei de sâmbătă, 19 august, la ora 12:16:39 (ora locală a României) s-a produs în Ungaria un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.1, la adâncimea de 29.5km. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 37km NV de Bekescsaba, 52km SE de Szolnok, 74km E de Kecskemet, 74km NE de Szeged, 87km NV de Arad, 99km V de Oradea.

Când se va produce un mare cutremur în România

Cutremurul a fost urmat de mai multe replici. Prima dintre ele a fost înregistrată la ora 15:21:49 (ora locală a României). Este vorba de un seism slab cu magnitudinea ml 3.4, produs la adâncimea de 26.3 km. Cutremurul s-a resimțit apropierea următoarelor oraşe: 40km NV de Bekescsaba, 50km SE de Szolnok, 70km E de Kecskemet, 73km NE de Szeged, 89km NV de Arad.

În ultima perioadă au fost înregistrate tot mai multe cutremure în diferite regiune din țară, cele mai frecvente fiind în zona seismică Vrancea. Mircea Radulian, directorul științific al Institutului pentru Fizica Pământului, a explicat că este foarte puțin probabil ca un mare cutremur să se producă curând în România. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, nu va produce o tragedie precum cea din Turcia.