În ceea ce priveşte leguminoasele, suprafaţa cultivată a scăzut cu 2,2%, însă producţia a crescut cu 12,7% datorită randamentului la hectar, care a înregistrat o creştere de15,3%.
Fermierii au înregistrat performanţe şi privind rapiţa şi floarea soarelui. Astfel, la rapiţă, producţia a crescut de aproape cinci ori în 2013 comparativ cu 2012, în principal datorită creşterii suprafeţei cultivate de 2,7 ori. La floarea soarelui, producţia a crescut cu 52,7% şi la soia cu 45,2%. Suprafaţa cultivată cu soia a scăzut cu 13,8%.
Floarea soarelui se numără printre culturile cu tradiţie în România. Atât din punct de vedere al suprafeţei cultivate cât şi al producţiei, în anul 2013, România s-a situat pe primul loc în rândul principalelor state membre.
Producţia de cartofi a crescut cu 31,8%, datorită creşterii randamentului la hectar cu 42,0%, în condiţiile în care suprafaţa cultivată a scăzut cu 7,1% faţă de anul precedent. În ceea ce priveşte suprafaţa cultivată cu cartofi, în anul 2013, România s-a situat pe locul trei după Polonia, Germania şi pe locul şapte la producţie, după Germania, Olanda, Franţa, Polonia, Regatul Unit şi Belgia, ca urmare a randamentului inferior.
Deşi în 2013 au reuşit să obţină producţii medii la hectar mai mari faţă de anul precedent, fermierii români mai au un drum lung de parcurs pentru a-i ajunge din urmă pe competitorii lor europeni. Totuşi, trebuie precizat că diferenţele dintre randamente sunt influenţate şi de perioada de vegetaţie şi de cantitatea de îngrăşăminte folosită.