România bate China! Noi vom avea cel mai ieftin produs din lume, din categoria lui

România bate China! Noi vom avea cel mai ieftin produs din lume, din categoria lui

Se pare că România va deveni lider internațional pe un segment de piață extrem de important, în nișa autovehiculelor.

Noul model electric Dacia Spring va costa 16.700 de euro în România. După aplicarea subvenţiei din Programul Rabla Plus, vehiculul electric ar putea avea un preţ de pornire de 8.700 de euro.

Dacia Spring în Ungaria

În Ungaria au apărut deja primele condiţii pentru a putea rezerva noua maşină. Cel mai ieftin model Dacia Spring are un preţ de 17.800 euro. Prin accesarea subvenţiei de la statul ungar, clienţii pot cumpăra maşina electrică cu mai puţin de 11.000 de euro.

Pentru a rezerva o maşină Dacia Spring în Ungaria, clienţii trebuie să plătească echivalentul a aproximativ 273 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cât va costa în România?

În România, modelul electric Dacia Spring poate ajunge la preţul de 16.700 euro. După aplicarea subvenţiei din Programul Rabla Plus, maşina electrică ar putea avea un preţ de pornire de 8.350 de euro, pentru primele 100 de rezervări.

Oficialii Dacia au precizat că Spring ar putea deveni cel mai accesibilă maşină electrică din Europa deoarece are cel mai mic preţ.

Dacia Spring Elecric este primul automobil electric lansat sub marcă autohtonă şi va fi livrat clienţilor începând din toamna anului viitor. Primele comenzi vor fi înregistrate în primăvara anului 2021.

Ce autonomie va avea Dacia Spring?

Autonomia medie promisă este de 225 km, dar i-am întrebat pe cei de la Groupe Renault care ar putea fi autonomia minimă, dacă șoferul conduce, spre exemplu, cu viteză mare pe autostradă sau/și pe vreme foarte rece.

„Este greu de spus care va fi autonomia minimă, condusul nu este liniar, dar la viteze maxime bateria se consumă mai repede și nimeni nu va conduce la -30 de grade cu 130 km/h. Însă chiar și în cele mai rele condiții, autonomia ar trebui să fie de 120-150 km. Totul depinde de condițiile de condus”, spune Marc Suss, directorul programului Global Access din cadrul grupului Renault. ”Autonomia mașinii nu poate coborî sub 100 km/h nici dacă o conduce Lewis Hamilton în Siberia”, a glumit Dan Bordeanu, directorul de marketing al Dacia. În aceste condiții, este rezonabil să ne așteptăm la o autonomie medie de 180-200 km în condiții normale.

Mașina va fi lansată în primăvara lui 2021 la companiile de car-sharing, pentru clienții persoane fizice precomenzile se pot face în vară, iar mașinile vor ajunge începând cu luna septembrie 2021. De ce această diferență? Cei de la companie spun că vor ca pe șosele să fie cât mai multe mașini Spring până în toamnă și Franța și Spania sunt țările în care vor fi primele parteneriate. La final de 2021 va fi lansată și varianta cargo, scrie RomaniaTV.