România, a doua cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană!

România, a doua cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană!

România se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte riscul de sărăcie şi excluziune socială.

Informaţia apare într-un raport al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) şi UNICEF România prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, informează Agerpres

Astfel, 40% din populaţia României se află în risc de sărăcie şi excluziune socială, 48,5% este rata de sărăcie a copiilor şi 17,7% este rata de sărăcie la populaţia încadrată în muncă. De asemenea, 28,9% reprezintă populaţia afectată de privare materială severă. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit raportului, cadrul legislativ actual privind contractarea serviciilor sociale atât cel care priveşte serviciile sociale cât şi cel care vizează achiziţiile publice, are o serie de limite care creează bariere în calea unei utilizări extinse a mecanismului contractării serviciilor sociale.

"Cu toate limitele sale, cadrul legislativ actual permite realizarea contractării serviciilor sociale. În practică, însă, se constată că acest mecanism de finanţare a serviciilor sociale se aplică la scară redusă şi acoperă un număr limitat de nevoi identificate în rândul beneficiarilor şi, respectiv, un număr limitat de servicii sociale. Autorităţile locale sunt puţin stimulate să dezvolte contractarea socială în lipsa unui cadru normativ specific şi clar şi a unor recomandări ferme, asumate politic, privind contractarea serviciilor sociale", se arată în document.