Marius Mihalache şi Dan Puric, printre artiştii români invitaţi la celebrul carnaval.
Marius Mihalache, Shukar Collective, Nightlosers şi Dan Puric se numără printre artiştii români care vor participa la Carnavalul de la Veneţia, unde România este invitat de onoare. Considerat, potrivit unui top „Forbes“, una dintre cele mai importante zece petreceri ale lumii, alături de carnavalul de la Rio sau cele din Köln şi Lucerna, carnavalul veneţian va avea loc anul acesta în perioada 25 ianuarie-6 februarie. Ministerul Culturii şi Cultelor a alocat pentru acest eveniment 1.300.000 de lei, Institutul Cultural Român 90.000 de euro, iar Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii 151.000 de euro.
Ţara noastră, aflată la prima participare, va organiza mai multe manifestări, prima dintre ele fiind un concert al Orchestrei de cameră Philarmonia din Bucureşti, în Piaţa San Marco, pe 26 ianuarie. Concerte şi piese de teatru Programul manifestărilor de la Veneţia a fost anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de reprezentanţii instituţiilor care au organizat participarea României la acest eveniment: Adrian Cioroianu, ministrul afacerilor externe, Virgil Niţulescu, secretar general în Ministerul Culturii şi Cultelor, Tania Radu, vicepreşedinte în Institutul Cultural Român şi Mircea Mihăieş, vicepreşedinte în Institutul Cultural Român.
Artiştii invitaţi îşi pregătesc momentele din program. „Voi avea două concerte, «World Simphony» şi «Balcaniada», două concepţii muzicale proprii“, spune Marius Mihalache. „Este vorba de imaginea României într-unul dintre cele mai importante festivaluri din lume. Participăm la acest eveniment pentru prima oară şi cu atât mai mult misiunea noastră, a artiş- tilor, este destul de grea. Mai ales după tensiunile de până acum din Italia“, adaugă el.
După numeroase spectacole susţinute cu succes în toată Europa, Dan Puric va juca la Teatrul „Goldoni“, din Veneţia. „Voi avea o reprezentaţie cu spectacolul meu consacrat «Visul»“, declară artistul, care nu se teme de o reacţie reticentă din partea publicului italian. „Eu cred că, în pofida scandalului legat de România, spectatorul poate face distincţie între cele două planuri: artă şi politică. Noi avem o treabă: să ne reprezentă m ţara şi să-i bucurăm pe oameni“, adaugă el.