Români, judecaţi pentru proxenetism în Suedia

Români, judecaţi pentru proxenetism în Suedia

Cel mai mare preces de proxenetism din Suedia în care sunt implicati trei cetăţeni români a început ieri, la Stockholm, cu uşile închise şi cu martorii acuzării avînd identitatea protejată, transmite canalul de televiziune TV4.

Activitatea infracţională a celor trei români a fost monitorizată de autorităţile suedeze timp de opt luni, perioadă în care aceştia au adunat aproape un milion de euro. Fetele erau racolate din România, transportate în Suedia pe banii proxenetilor şi oferite cumpărătorilor de sex din Stockholm prin intermediul unor anunţuri online, pe internet, la rubrica: serviciu de escortă.

„Multe dintre fete au fost conştiente că sunt exploatate sexual. Este foarte grav pentru că ele erau vulnerabile în faţa proxenerilor şi erau manipulate de către aceştia”, spune Maria Hagglund, procurorul de caz.

Dovezile aflate acum pe masa judecătorilor sunt compuse din stenograme ale unor convorbiri telefonice dintre proxeneţi şi prostituate, chitanţe de cazare de la diferite hoteluri, precum şi declaraţii ale fetelor care se consideră victime ale grupării infracţionale conduse din România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a nu avea repercursiuni ulterioare, martorele în proces vor apare în faţa instanţei cu identitate protejată. Şeful reţelei recunoaşte afacerea de proxenetism, dar susţine că fetele s-au prostituat de bună voie.