Român, condamnat în Marea Britanie

Român, condamnat în Marea Britanie

Un cetăţean român a fost condamnat la cinci ani de închisoare în Marea Britanie pentru apartenenţa la o reţea specializată în falsificarea cardurilor bancare, informează Mediafax.

Judecătorul John Swanson a pronunţat sentinţa spunând că aceasta a fost dată "pe baza unor dovezi clare. Mii de carduri bancare au fost clonate în cadrul unei conspiraţii cu pierderi importante".

A.Bunu, de 34 de ani,  era suspectat de instalarea unor dispozitive de copiere a datelor clienţilor care foloseau bancomate în supermarketurile din East Yorkshire. Datele obţinute erau folosite apoi pentru retragerea banilor de la automate bancare din Marea Britanie şi alte ţări europene.

Românul l-a fotografiat pe fiul său în timp ce acesta se acoperea cu bancnote de 20 de lire serline. Fotografiile au fost folosite ca probe la proces.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bunu a intrat în atenţia poliţiei la 29 octombrie 2007, atunci când a fost oprit pentru depăşirea vitezei. El le-a prezentat poliţiştilor un permis de conducere pe alt nume, care ulterior s-a dovedit a fi falsificat.

Dispozitivele de supraveghere instalate de poliţie la două bancomate au dovedit faptul că Bunu era cel care se ocupa de sustragerea de date despre clienţi.

Pe baza probelor, poliţia a organizat o descinedere la domiciliul românului de unde a recuperat un calculator în care erau datele a 65 de clienţi ai bancomatelor şi suma de 4.000 de lire în lichidităţi.

Tot în urma descinderii, A. Bunu a fost reţinut şi deferit justiţiei.

(20:10)