În ianuarie 2008, Tribunalul din Roma a emis un ordin de arest preventiv, tânărul fiind unul drintre protagoniştii unei anchete mai ample referitoare la clonarea de carduri. În acelaşi dosar, alţi patru români au fost arestaţi pentru fraudă informatică şi utilizare frauduloasă a unor carduri de credit, după cum relatează ediţia de ieri a cotidianului "La Repubblica".

Chiar la finalizarea anchetei, românul în vârstă de 28 de ani, împotriva căruia a fost emis un ordin de arest preventiv, a fost declarat fugar.

Ieri, carabinierii din Roma au reuşit să-l prindă, iar acum se află în arestul poliţiei italiene.

Ancheta care a condus la prinderea grupului de infractori români a fost un amplă, mai scriu jurnaliştii italieni de la ziarul "La Repubblica". La dosar au fost adăugate, ca probe, numeroase interceptări telefonice.

Din grup făceau parte 19 persoane, fiecare cu diferite responsabilităţi. Acestea s-au specializat în sustragerea de date sensibile din conturi curente ale unor italieni, prin faimoasa tehnică de "phishing". Odată intraţi în posesia acestor date, efectuau transferuri de sume mari de bani pe carduri de credit fictive, activate din când în când pentru a acredita sumele.