Evenimentul Zilei > Actualitate > Roger Federer trăiește a doua tinerețe
Roger Federer trăiește a doua tinerețe

Roger Federer trăiește a doua tinerețe

La 35 de ani, elvețianul continuă să domine în turnee. A bifat deja al treilea trofeu în 2017

Roger Federer a început sezonul după șase luni de pauză, măcinat de accidentări serioase, a revenit în acest an și a câștigat deja trei trofee. Ultimul, duminică seară, Mastersul 1.000 de la Miami, unde l-a învins din nou pe rivalul său istoric, ibericul Rafael Nadal, cu 6-3, 6-4.

A fost a doua finală disputată în acest an, contra lui Nadal, după cea de la Australian Open, câștigată, de asemenea, de elvețian. Cei doi s-au mai duelat și în „optimile” de la indian Wells, unde elvețianul a triumfat. Așadar, Federer, la 35 de ani (și revenit după o pauză de șase luni, anul trecut) a bifat al treilea său trofeu la Miami (2005, 2006), al treilea al sezonului (Australian Open și Indian Wells), și, în final, al 91-lea titlu din carieră!

Ce salt în ierarhia ATP!

Ba mai mult, succesul de la Miami i-a permis să urce și pe locul al patrulea în ierarhia ATP, deși la începutul acestui sezon se regăsea pe locul 17 mondial. Însă, dintre întâlnirile directe Nadal- Federer, spaniolul conduce detașat, scor 23-14. Acum, proaspătul campion de la Miami a anunțat că va lua o pauză până la debutul pe zgura de la Roland Garros (27 mai – 11 iunie).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: