Roger Federer, la un pas de primul triumf la Roland Garros

Roger Federer, la un pas de primul triumf la Roland Garros

Al doilea favorit al turneului, elveţianul Roger Federer, a rămas în cursa pentru primul său titlu la Roland Garros - singurul trofeu de Mare Şelm pe care nu l-a câştigat încă -, după ce a revenit de la scorul de 1-2 la seturi şi l-a învins pe argentinianul Juan Martin del Potro, asigurându-şi astfel un loc în finala competiţiei franceze.

Elveţianul, care îşi poate completa palmaresul în turneele de Mare Şlem, a început mai greu partida cu del Potro, însă s-a impus, după trei ore şi 28 de minute de joc, cu scorul de 3-6, 7-6 (7/2), 2-6, 6-1, 6-4. În finala de duminică, Federer îl va întâlni pe suedezul Robin Soderling, care a trecut, tot în cinci seturi, de chilianul Fernando Gonzalez.

Robin Soderling a produs cea mai mare surpriză pe zgura pariziană, eliminându-l în optimile de finală pe marele favorit la titlu, spaniolul Rafael Nadal, câştigătorul ultimelor patru ediţii ale Open-ului francez.

Victoria de ieri în faţa lui Del Potro, un specialist pe zgură şi al cincelea favorit al turneului, este a doua pentru Federer pe arenele Roland Garros-ului din acest an, după ce obţinută în faţa germanului Tommy Haas, în optimile de finală. Chiar dacă nu este în cea mai bună formă a carierei, elveţianul a reuşit să se strecoare, pentru a patra oară la rând, în ultimul act al tureului, unde nu îl mai aşteaptă Nadal, ci Soderling.

Ne puteți urmări și pe Google News

Drumul lui Federer spre finală

Primul tur: 6-4, 6-, 6-2 cu spaniolul Alberto Martin Turul doi: 7-6 (10/8), 5-7, 7-6 (7/2), 6-2 cu argentinianul Jose Acasuso Turul trei: 6-4, 1-6, 6-4, 6-4 cu francezul Paul Henri Mathieu Optimi: 6-7 (4/7), 5-7, 6-4, 6-0, 6-2 cu germanul Tommy Haas Sferturi: 7-6(8/6), 6-2, 6-4 cu francezul Gael Monfils Semifinale: 3-6, 7-6 (7/2), 2-6, 6-1, 6-4 cu argentinianul Juan Martin del Potro

Astăzi se va disputa finala feminină, între rusoaicele Dinara Safina şi Svetlana Kuzenţova.

CITIŢI ŞI: Soderling, primul finalist la Roland Garros