Roberto Cavalli a murit la 83 de ani. Designerul italian a lăsat în urmă un imperiu

Roberto Cavalli a murit la 83 de ani. Designerul italian a lăsat în urmă un imperiu Sursa foto: Instagram

Roberto Cavalli a murit la Florența, la vârsta de 83 de ani. Creatorul de modă a devenit tată pentru a șasea oară anul trecut. Acesta s-a stins după o luptă îndelungată cu boala.

A murit Roberto Cavalli

Începând cu 1970, designerul italian a revoluționat lumea modei cu piese vestimentare unice, mizând pe imprimarea modelelor din piele și denim. Roberto Cavalli a construit un imperiu de modă, lăsând în spate o moștenire impresionantă.

Regretatul designer provenea dintr-o familie de artiști, iar bunicul său, Giuseppe Rossi, era o figură importantă în mișcarea Macchiaioli. Acesta a avut numeroase lucrări expuse la Galeria Uffizi din Florența.

Cavalli

Sursa foto: Instagram

Pasiune pentru modă și lux

Cavalli și-a descoperit pasiunea pentru modă încă din adolescență. De altfel, acesta a studiat domeniul la Institutul de Artă din Florența. Ulterior, acesta și-a lansat propriul brandul de modă în anul 1970,. Prima colecție semnată de acesta a fost prezentată la Salon du Prêt-à-Porter din Paris, care a avut loc la Porte de Versailles.

Ne puteți urmări și pe Google News

După acest succes, designerul italian și a deschis primul magazin. Localizat în Saint Tropez, acesta a fost frecventat de numeroase celebrități.

Roberto Cavalli

Sursa foto: Instagram

Roberto Cavalli, trecut amoros zbuciumat

Roberto Cavalli lasă în urmă un adevărat imperiu și șase copii. Giorgio, cel mai mic dintre aceștia are un an. Mezinul a fost botezat de Cavalli după numele tatălui său, care a fost ucis de naziști în timpul represaliilor de la Cavriglia.  Designerul italian a crescut fără părintele său și a recunoscut că acest aspect l-a marcat profund.

Roberto Cavalli a murit astăzi în Florența, orașul său natal. În ultimele clipe de viață, designerul i-a avut alături pe copii, dar și pe fosta sa parteneră, Sandra. Numele acestuia a fost legat de multe scandaluri, având un trecut amoros zbuciumat. Marele creator de modă se confrunta de mulți ani cu o boală. Pentru a lupta cu aceasta, Cavalli mergea des la o clinică medicală privată.