Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Robert Negoiță, primarul-împărat
Robert Negoiță, primarul-împărat

Robert Negoiță, primarul-împărat

A intrat în istorie drept cel mai mare datornic la Fisc dintre toți primarii din România. Nu se sinchisește prea mult de legi, iar pe unele le încalcă, fără să-i pese și fără să-l tragă cineva la răspundere. În afară de Primărie, a fost sau mai este cunoscut drept investitor imobiliar, proprietar de presă și de hoteluri și, nu în ultimul rând, prieten al premierului Victor Ponta.

Prietenul Ponta l-a impus, dealtfel, în fața membrilor organizației PSD sector 3, cărora le-a și cerut să-i sprijine „protejatul” să ajungă primarul Sectorului. După ce a ajuns în edil-șef, primarul Robert Negoiță a călcat deseori în străchini, multe dintre erori, neglijențe, sau poate chiar abuzuri fiind semnalate de EvZ.

A plătit, ilegal, 16 milioane de lei, pentru curățenia din sector, firmei ROSAL, deținută de familia Prigoană, mai exact de Honorius, fiul lui Silviu. Nu noi am calculat, ci Curtea de Conturi. Primarul tace! Nu se uscase bine cerneala de pe raportul Curții de Conturi, că, în februarie 2014, directorii din Primărie o puneau de un chiolhan în toată regula la „Împăratul Romanilor”, cel mai luxos hotel din Poiana Brașov. EvZ a publicat poze care îi surprindeau pe directorii din Primăria lui Negoiță, afumați binișor, în fața meselor încărcate cu farfurii și pahare, sau chiar dansând pe ele. Nici până astăzi, Primăria nu a deslușit misterul finanțării chiolhanului la care a fost prezent și Bogdan Niculescu, directorul general al Rosal, firma ale căreiu conturi fuseseră „încărcate” ilegal, cu 16 milioane de lei!   Robert Negoiță a tăcut din nou!

A executat și finanțat, tot ilegal, lucrări din zona Piața Alba Iulia, amenajare parcări, trotuare – care au dus la distrugerea zonei verzi, lucrări făcute „la negru” de către Primăria Sectorului 3. EVZ a semnalat că lucrările începuseră de zile bune, când primarul sectorului 3 a propus în ședința Consiliului Local aprobarea unui deviz care să dea o aparență de legalitate afacerii. Din nou, doar tăcere din partea lui Negoiță.

Este și astăzi cel mai bogat dintre primari, dar are poprire pe salariu pentru că nu și-a plătit impozitele pentru cele peste 100 de apartamente proprietate personală. Din nou liniște, nici măcar o promisiune că va deveni, cândva, un bun contribuabil, la fel ca alegătorii care l-au votat.

Joi, EvZ a arătat că una dintre școlile (nr. 82) din sectorul păstorit de Robert Negoiță a fost închisă, ilegal, pentru dezinfecție-dezinsecție, fără ca Inspectoratul Școlar și Ministerul Educației să fie înștiințate de întreruperea cursurilor. Acum, Primarul a găsit de cuviință doar să-i plângă de milă directorului Balaurea, vinovat, spune edilul, doar de oareșice erori de comunicare. Or, lipsa oricărui afiș privind întreruperea și cauzele sistării cursurilor este mai degrabă tăinuire, oprirea cursurilor fără știrea Inspectoratului este ilegalitate, iar chemarea Poliției pentru a-i scoate pe jurnaliști din școala pustie ,este cel puțin aroganță.

Lista lui Negoiță este mult mai lungă – borduri roșii supraînălțate, arbuști ornamentali plantați în plină iarnă și păziți de gardieni, pe banii contribuabililor, cheltuieli supradimensionate sau inutile, inclusiv tentativa de a construi, cu cheltuieli nesimțite, o sală polivalentă în plin parc al Capitalei.

Împărații au dispărut demult, rătăciți prin povești și manuale de istorie, monarhiile sunt acum constituționale, dar micii suverani care mai bântuie încă prin buletinele de vot nu ne pot opri să scriem atunci când vedem că „împăratul este gol”. 

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: