Robert Kennedy Jr., nepotul lui „JFK", candidat la preşedinţie în 2024. Acesta are 69 de ani și este avocat

Robert Kennedy Jr., nepotul lui „JFK", candidat la preşedinţie în 2024. Acesta are 69 de ani și este avocat Sursa foto: Robert Kennedy jr. / facebook

Robert F. Kennedy Jr. este nepotul fostului președinte american, John F. Kennedy, asasinat în anul 1963. El se descrie ca fiind un  activist anti-vaccin și un avocat ecologist.

Kennedy și-a folosit discursul de lansare a campaniei pentru a critica închiderea școlilor și a întreprinderilor în timpul pandemiei de Covid 19, dar și pentru a ataca mass media, pentru că nu spune adevărul.

”Misiunea mea în următoarele 18 luni ale acestei campanii și de-a lungul mandatului meu de viitor președinte, va fi să pun capăt legăturii bolnăvicioase dintre stat și mediul corporatist , care amenință acum să impună un nou tip de feudalism în țara noastră, ... să îi otrăvească pe copiii noștri și pe oamenii noștri cu substanțe chimice și medicamente farmaceutice. Să ne facă să ne abandonăm valorile, să elimine clasa de mijloc și să ne mențină țara într-o stare de război permanent”, a spus Kennedy jr.

Nepotul fostului președinte al SUA

Kennedy jr. are 69 de ani și este nepotul fostului președinte John F. Kennedy și fiul fostului procuror general al SUA, asasinat la alegerile prezidențiale din 1968, Robert Kennedy.

Ne puteți urmări și pe Google News

El se alătură în cursa electorală pentru nominalizarea candidatului Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale, care vor avea loc în toamna anului 2024. Actualul președintele Joe Biden este așteptat să intre și el în cursa electorală, mai ales că este considerat ca marele favorit.

Kennedy jr. nu este susținut de familie

Un obstacol cu care se confruntă Robert Kennedy jr. în încercarea de a câștiga electoratul democrat, este propria familie.

Unii membri ai familiei Kennedy au denunțat opiniile sale despre vaccinuri. De asemenea, el a intrat în conflict cu mama și cu frații săi din cauza sprijinului său pentru eliberarea lui Sirhan Sirhan, bărbatul care l-a ucis pe tatăl său într-un moment care a schimbat istoria SUA.

El a recunoscut în discursul său, opoziția din cadrul propriei familii față de candidatura sa la președinție.

”Alți membri ai familiei mele care nu se află astăzi aici - voi face o mărturisire, pentru că știu că majoritatea familiilor americane, nu au niciodată divergențe între ele. Așa că, atunci când se întâmplă asta cu o familie, este o veste cu adevărat uriașă, ca peste tot”, a spus Kennedy jr., citat de CNN.

Cu toate acestea, el a spus că nu poartă că nu le poartă ranchiună membrilor familiei sale care se opun candidaturii sale.