Celebra familie Kennedy vrea, din nou, la Casa Albă. Cine intră în cursa pentru președinția SUA din 2024

Celebra familie Kennedy vrea, din nou, la Casa Albă. Cine intră în cursa pentru președinția SUA din 2024 Candidatura lui RFK Jr. îl afectează mai mult pe Trump decât pe Biden. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Robert F. Kennedy Jr. va candida la alegerile prezidențiale din SUA din 2024, provocându-l pe președintele Joe Biden pentru nominalizarea democrată. Fiul regretatului senator Robert F. Kennedy, spune că este democrat de-o viață și este pregătit să intre în lupta pentru Casa Albă.

Robert F. Kennedy Jr., a depus actele pentru a candida la președinția SUA în 2024. Kennedy s-a gândit pentru prima dată să candideze pentru o funcție politică în 2000. La sfârșitul anului 2007, Kennedy și surorile sale Kerry și Kathleen au susținut-o pe Hillary Clinton la prezidențialele din 2008 ale Partidului Democrat.

Este fiul senatorului asasinat Robert F Kennedy și nepotul președintelui John F Kennedy

Trezorierul de campanie, John E Sullivan, a confirmat depunerea actelor miercuri. De asemenea, președintele american Joe Biden a indicat faptul că va candida pentru a fi reales președinte, deși încă nu și-a declarat oficial candidatura. Era de așteptat să-și lanseze campania la începutul lunii aprilie, dar consilierii spun că agenda lui s-a schimbat.

În martie, Kennedy a împărtășit pe Twitter că se gândește să candideze la președinție: „Mă gândesc la asta, da. Am depășit cel mai mare obstacol, soția mea mi-a dat undă verde. Dacă voi candida, prioritatea mea va fi să pun capăt fuziunii corupte dintre stat și puterea corporativă care ne-a ruinat economia, a spulberat clasa de mijloc, ne-a poluat peisajele și apele, ne-a otrăvit copiii și ne-a jefuit” , a spus atunci Robert F. Kennedy Jr.

Ne puteți urmări și pe Google News

Robert F. Kennedy Jr. este împotriva vaccinurilor

Mai trebuie menționat faptul că Robert F. Kennedy Jr. este un activist împotriva vaccinurilor. În 2022, Facebook și Instagram au eliminat conturile unui grup anti-vaccin fondat de Kennedy, Children's Health Defense, pentru încălcarea „în mod repetat” a politicilor companiei privind dezinformarea medicală.

Kennedy a publicat, de asemenea, o carte, The Real Anthony Fauci, în care l-a acuzat de „o lovitură de stat istorică împotriva democrației occidentale”. El a invocat, de asemenea, Germania nazistă în timpul unui discurs anti-vaccin la Washington.

Robert F. Kennedy Jr. este căsătorit cu actrița Cheryl Hines din 2014 și locuiește în Los Angeles, California. Reamintim că Robert F. Kennedy Jr. avea doar 9 ani în 1963, când unchiul său, președintele John F. Kennedy, a fost asasinat, iar 14 ani în 1968, când tatăl său a fost asasinat în timp ce candida la prezidențiale din 1968, informează BBC.