Rita Muresan: "Nimic nu este intamplator"

Rita Muresan: "Nimic nu este intamplator"

Recent divortata, creatoarea de moda Rita Muresan a trecut peste probleme si  acum este mult mai linistita.

„Toate zbuciumarile mele interioare din anumite puncte de vedere au luat sfarsit. Le-am inchis intr-o caseta si am mers mai departe”, spune aceasta.

Accidentul stupid din urma cu  doi ani in care fata cea mare a creatoarei de moda, Rebeca (11 ani), era sa ramana fara o mana, petrecut in unul dintre marile hoteluri bucurestene, i-a schimbat viata Ritei Muresan.

„Bine nu va mai fi niciodata. A suferit patru operatii. Am vrut sa dau in judecata hotelul, dar n-am gasit sprijinul necesar. Pot sa spun ca viata mea s-a schimbat atunci, am vazut care sunt persoanele pe care ma pot baza si pe care nu”.

Ne puteți urmări și pe Google News

In urma cu putin timp, Rita Muresan a divortat. „Ce nu a inteles lumea este ca viata mea nu s-a schimbat, iar relatia dintre noi este aceeasi. Singura diferenta este ca nu mai exista actele. Nu am divortat insa pentru cineva. Nu am niciun iubit”. Cu toate aceste probleme, Rita Muresan a mers mai departe.

Pe 18 iulie a lansat o noua colectie, „Freedom”, intr-un cadru mai putin conventional - gradina din Parcul Cismigiu. „Practic, ideea mi-a venit la concertul lui George Michael de la melodia „Freedom”. Eram hotarata sa fac acest proiect cam de trei ani. Mi-a placut locul pentru ca era un spatiu deschis, iar totul emana libertate. La lansare am invitat si am vrut sa am alaturi oameni pe care eu i-am vrut, nu oameni care trebuie”.

Femeie libera, independenta Despre numele colectiei („Libertate”), Rita Muresan marturiseste ca este o pura coincidenta cu divortul ei: „Numele colectiei nu are nicio legatura cu faptul ca acum sunt o persoana divortata care ar simti nevoia sa-si strige libertatea in gura mare. Am fost libera intotdeauna”. Colectia, sustine creatoarea, a fost creata „pentru femeia libera, independenta, sigura pe puterea ei de seductie si pe farmecul pe care il emana”. Peste doua saptamani, ea va prezenta aceasta colectie in Spania, „iar in toamna voi merge in Italia, la Milano, la saptamana modei, sa vad colectiile marilor designeri”. Se gandeste deja la o noua colectie la care va incepe sa lucreze tot in toamna.

Profiturile obtinute din meseria de creator de moda nu sunt de neglijat: „Nu este o afacere din care sa te imbogatesti peste noapte, dar este o afacere din care se castiga bine si care iti permite sa traiesti confortabil”.

Fosta Miss Romania, Rita Muresan considera ca nimic nu este intamplator in viata. Dupa ce a urmat Liceul Pedagogic si a profesat un an ca invatatoare, a studiat Dreptul si a fost model, de zece ani este un designer renumit.

„Voiam sa fac mai mult. Nu mi-a placut niciodata statutul de femeie intretinuta. Am apreciat intotdeauna ajutorul barbatului de langa mine si consider ca o femeie trebuie sa aiba un ajutor langa ea si sa-l aprecieze, desi acum le fac pe toate: cratita, cumparaturi, cariera, copii, tot. Poate pe niciuna nu o fac perfect, dar ma straduiesc ca, in fiecare domeniu, sa dau tot ce e mai bun.”

Ce calitati au ajutat-o sa aiba o cariera de succes?  „Am o minte brici, sunt extrem de concentrata asupra detaliilor, eu vad lucruri pe care probabil altii nu le vad si asta m-a ajutat.”

Vesela, puternica si iubita

Proaspat intoarsa dintr-o vacanta in Spania, alaturi de prieteni, Rita marturiseste ca petrece cea mai mare parte a timpului liber alaturi de copii si prieteni, iar atunci cand timpul ii permite organizeaza petreceri. „Sunt un foarte bun lider, imi place sa organizez”, spune ea.

„Prietenii ma trateaza ca pe o printesa si ma rasfata. Apreciez acest lucru. Ma fac sa ma simt cea mai importanta, frumoasa, desteapta. Asta imi da incredere”, spune creatoarea de moda zambind.

„Sunt foarte multe persoane in jurul meu care depind de puterea mea, si aici nu ma refer doar la copii, ci si la prieteni. Ei depind de energia mea pozitiva pentru ca sunt optimista, cred in dragoste, in viitor: eu traiesc intr-o lume numai a mea.” Rita se considera „o persoana extrem de complicata si de profunda. Nu sunt superficiala.”

Cu cele doua fete ale ei, Rebeca (11 ani) si Gloria (8 ani), creatoarea de moda are o relatie speciala si marturiseste ca sunt foarte apropiate: „Mi-a dat Dumnezeu doi copii extraordinari. Ma fac si mai mandra de mine. N-as putea sa renunt la acest domeniu pentru ca nu vreau sa le dezamagesc. Suntem foarte apropiate, ca niste surori. Copiii mei sunt ca mine. Eu dau foarte multa caldura si foarte multa iubire. Si-atunci, in casa mea toata lumea se bucura de iubire, atentie, caldura. Cand prietenele mele sunt triste, ele imediat vor sa se intalneasca cu mine, pentru ca stiu ca pot sa le fac sa se simta mai bine. Asa sunt si fetele - prin orice gest al lor, dar nu numai cu mine, ci si cu prietenii lor. Uneori le spun ca nu e bine sa fii atat de prieten. La un moment dat, cand tu ai probleme, nu te mai asculta nimeni”.

Carte de vizita Fosta studenta la Drept, actuala creatoare de moda

> Rita Muresan s-a nascut pe 23 noiembrie 1972, la Breaza.

> A urmat Liceul Pedagogic din Ploiesti, apoi a lucrat un an ca invatatoare.

> A urmat Facultatea de Drept.

> In 1993 a castigat titlul Miss Romania Top Model, iar apoi a lucrat ca model in strainatate. „Am avut o viata frumoasa ca model in afara. Sa fii inconjurata de atata frumusete si sa ai o meserie care sa-ti permita sa te imbraci in haine frumoase si sa cunosti oameni interesanti, e minunat”.

> A locuit trei ani la Milano.

> In 1997 si-a deschis propria afacere in domeniul modei, „Casa Rebeca Rita”.

> A fost casatorita cu omul de afaceri Nelu Muresan timp de 12 ani, iar impreuna au doi copii: Rebeca, in varsta de 11 ani, si Gloria, de 8 ani.

Comunicare

Telefon

Creatoarea de moda sustine ca telefonul mobil este cel mai important obiect din viata ei si singurul de care nu se poate desparti. Zilnic, ea primeste aproximativ 100 de mesaje: „Nu ma pot dezlipi de telefon. Pot sa scriu mesaje cu rapiditate, incat as putea concura cu succes la o competitie de gen cum sunt cele din China. Pot sa scriu mesaje in timp ce vorbesc cu cineva, fara greseala. Ador telefonul.”

Sculptura

Cerere in casatorie Un obiect cu totul special pentru Rita este cumparat de la un anticariat si reprezinta doua maini care sugereaza o cerere in casatorie: „Imi plac foarte mult anticariatele”, marturiseste ea.

„Eu sunt o romantica, iar obiectul e foarte delicat. Este o cerere in casatorie. L-am vazut in vitrina unui magazin si imediat am intrat sa-l cumpar. N-aveam suficienti bani la mine, iar magazinul nu accepta carti de credit, asa ca am sunat niste prieteni buni, care erau in zona, sa ma ajute. Este singurul obiect la care m-am uitat si am zis ca trebuie sa fie al meu.”

Cadouri de la copii Bratara din tabara Speciale pentru Rita sunt cadourile primite de la cele doua fete ale ei. „Bratara este ultimul cadou pe care mi l-au facut fetitele mele cand au venit din tabara, din Bulgaria. Am purtat-o pana am cojit-o. In general nu folosesc accesorii, insa pe cele de la fete le port de dragul lor”.

Talent

Desene din dragoste

Fiicele ei Rebecca si Gloria sunt, la fel ca mama lor, pasionate de desen. „Ele imi deseneaza aproape zilnic cate ceva. Cand le primesc imi fac mereu complimente.”

Sfatul Ritei Muresan

Tentatia unei lumi

„Showbizul este ca un drog. Odata ce ai gustat din el, este foarte greu sa te intorci la viata de dinainte.”

„Valoarea ti-o demonstrezi in timp, nu esti acceptat din prima, pentru ca esti un nou-venit si-atunci trebuie sa treaca un timp pentru ca oamenii sa-si formeze o parere. A fost foarte greu, criticile ma raneau foarte tare pentru ca sunt o persoana sensibila si foarte atenta la cuvinte.”

Fata nevazuta

Gatitul si cantatul

> Una dintre marile pasiuni ale Ritei este gatitul. „Imi place foarte mult. Acord atentie detaliilor si felului in care este aranjata mancarea in farfurie. Intr-o vacanta in Thailanda, in loc sa ma bronzez am facut un curs de bucatari. Pot sa ma angajez intr-un restaurant ca ajutor de bucatar.”

> I-ar placea sa faca o emisiune TV: „Mi-as dori o emisiune culinara, dar asa cum o vad eu. Cu stil”.

> O admira pe Lady Di, pentru ca ii plac oamenii naturali, dar admira si actele de caritate in care s-a implicat. „Imi place sa ajut si sa ma implic in acte de caritate. Incerc sa-i conving si pe altii sa faca acelasi lucru. Faptul ca pot conteaza. Se stie ca vin la tot ce inseamna bal de caritate in Romania.”

> Ii place foarte mult sa cante. „Am fost prim-solista la Liceul Pedagogic, care avea cel mai important cor. Castigam toate premiile. Acum, mai sunt invitata pe la emisiuni sa cant. Imi place foarte mult si chiar ma pricep.”