În studiile lor, oamenii de știință arată că rinovirusul nu permite infectarea cu coronavirus. ”COVID-19 niciodată nu începe, este foarte inhibat de rinovirus”, a spus dr. Pablo Murcia.
Oamenii de știință aduc noi date privind modul în care virusurile sezoniere interferează între ele sau se ”împrietenesc”. Ei au stabilit conform studiilor efectuate că noul coronavirus este foarte inhibat de rinovirusul binecunoscut.
Virusurile sunt cunoscute pentru perfidia lor de a provoca infecția
Virusurile sunt cunoscute pentru perfidia lor de a provoca infecția. Noile observații ale unei echipe de cercetători britanici aduce informații importante și lămuriri privind întrebările mult mai vechi referitoare la posibilele ”colaborări” între virusuri sau posibilitatea de împerechere a acestora.
Deosebit de interesant și de incredibil, chiar îmbucurător pentru situația actuală mondială, cercetătorii britanici susțin că gripa obișnuită sezonieră ar putea ajuta la oprirea COVID-19 și nu la agravarea stării pandemice, așa cum se credea până în urmă cu puțin timp.
Rinovirusul învinge coronavirusul, susțin cercetătorii de la Glasgow
Conform BBC, unele virusuri sunt cunoscute pentru faptul că se întrec pentru a fi cel care provoacă infecția, iar cercetătorii Universității din Glasgow sunt de părere că rinovirusul învinge coronavirusul. Beneficiile ar putea fi pe termen scurt, dar rinovirusul este atât de comun încât încă ar putea ajuta la oprirea Covid-19.
Virusul influenza este unul dintre cele mai egoiste virusuri din lume și aproape monopolizează infecția. Alte virusuri, precum adenovirusurile, permit și pătrunderea altor virusuri în organism. În studiile lor, oamenii de știință arată că rinovirusul nu permite infectarea cu coronavirus. „SARS-CoV-2 niciodată nu începe, este foarte inhibat de rinovirus”, a spus dr. Pablo Murcia.
O prevalență ridicată de rinovirus ar putea opri noi infecții de COVID-19, susține Dr. Pablo Murcia
Dr. Pablo Murcia a mai spus: "Acest lucru este absolut interesant, deoarece dacă aveți o prevalență ridicată de rinovirus, s-ar putea opri noi infecții Sars-CoV-2." Efecte similare au fost observate înainte. Este posibil ca un mare focar de rinovirus să fi întârziat pandemia de gripă porcină din 2009 în unele părți ale Europei.
Alte experimente au arătat că rinovirusul a declanșat un răspuns imun în interiorul celulelor infectate, ceea ce a blocat capacitatea COVID-19 de a se multiplica. Când oamenii de știință au blocat răspunsul imun, atunci nivelurile virusului Covid au fost aceleași ca și rinovirusul nu ar fi existat.