Rezultate surprinzătoare după alegerile din Franța. Partidul care s-a ridicat uluitor

Rezultate surprinzătoare după alegerile din Franța. Partidul care s-a ridicat uluitor

Rezultatele alegerilor municipale din Hexagon au arătat opțiuni surprinzătoare ale votanților.

Anne Hidalgo (61 de ani), actualul primar socialist al Parisului, a fost realeasă în funcție cu peste 50% din voturi potrivit primelor estimări, în turul secund al alegerilor municipale din Franța. Hidalgo a reușit să câștige confruntarea cu Rachida Dati, susținută de conservatori.  Învingătoarea a promovat în campanie idei legate de ecologie și luptă împotriva poluării.

„Ați ales speranța, munca în echipă, un Paris care poate respire, care este un oraș mai bun în care să locuiți, un oraș care demonstrează solidaritate și nu lasă pe nimeni de izbeliște”, a spus primarul.

De remarcat creșterea înregistrată de Partidul Ecologist din Franța, care s-a situat pe primul loc în opțiunile alegătorilor în orașe importante ca Lyon, Bordeaux, Marseille sau Tours.

Ne puteți urmări și pe Google News

Există o tendință de creștere a partidelor ecologiste în ultima vreme, pe fondul problemelor climatice. Miniștri din partide ecologiste fac parte din guverne în Suedia, Finlanda sau Austria.

Dacă ecologiștii sunt marii câștigători ai alegerilor, La Republique En Marche, partidul președintelui Emmanuel Macron, a înregistrat o înfrângere categorică, fapt ce demonstrează că nu a reușit să se impună pe plan local. Edouard Philippe, premierul Franței, a reușit să-și păstreze fotoliul de primar în orașul Le Havre. Și s-ar putea întoarce curând în funcție, dacă Macron va schimba Guvernul.

A doua rundă a alegerilor municipale a înregistrat o prezență scăzută la urne. Doar 40 la sută dintre cetățenii francezi cu drept de vor au participat la procesul electoral. Principalul motiv este legat de îngrijorarea provocată de pandemie. Alegătorii au fost obligați să poarte măști de protecție să să respecte regulile distanțări fizice. De asemenea, fiecare votant a fost obligată să vină cu propriul pix pentru a semna în registrul electoral.

Cei care au realizat sondajele de opinie au purtat măști, mănuși, și au fost despărțiți în unele locuri, de repondenți, de scuturi transparente de plastic. În Franța, votul electronic nu este permis, conform foxnews.com.