Rezultate simulare BAC. Câte note de zece au fost în întreaga țară
- Iulia Moraru
- 15 martie 2024, 19:46
Rezultate simulare BAC. Ministerul Educației a publicat notele obținute de elevi în cursul zilei de vineri. Peste 60% dintre elevii din clasele terminale care au participat la aceste probe au obținut note de trecere.
Rezultatele simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, desfășurată în perioada 4-7 martie 2024, au fost centralizate de Ministerul Educației la nivel național pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a, atât din învățământul seral cât și din cel cu frecvență redusă.
Rezultate simulare BAC. Cele mai multe note de zece au fost la proba de matematică și istorie
La examenul de la limba română, 39,87% dintre elevi nu au obținut nota cinci, ceea ce înseamnă că patru din zece elevi au picat proba respectivă.
Rata de promovare a probei este de 60,13%, iar 22 de elevi au obținut nota zece.
La probele pentru disciplinele obligatorii a profilului, matematică sau istorie, 35,88% dintre elevi nu au obținut nota cinci.
Rata de promovare a probei este de 64,12%, iar 663 de elevi au obținut nota maximă, zece.
În cadrul disciplinei opționale a profilului și specializării, 35,25% dintre elevi nu au trecut proba.
Rata de promovare a probei este de 64,85%. Un total de 560 de elevi au obținut nota zece.
La limba și literatura maternă, 15,92% dintre elevi nu au luat nota 5, iar rata de promovare a probei a fost de 84,08%. Doar 8 elevi au luat nota 10.
Rezultatele au fost transmise Inspectoratelor Școlare
Rezultate simulare BAC. Notele obținute au fost comunicate către Inspectoratele Școlare Județene și Municipiul București.
În aceste momente, rezultatele sunt trimise de la inspectoratele școlare către fiecare unitate de învățământ sub forma catalogului cu notele finale.
Borderourile corespunzătoare fiecărei evaluări, pentru cele 33 de tipuri de subiecte, vor fi expediate de Minister către inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București până cel târziu marți, 19 martie 2024, fiind ulterior transmise de inspectorate către fiecare unitate de învățământ până cel târziu pe 20 martie 2024, a mai transmis Ministerul Educației.
Rezultatele vor fi examinate în fiecare unitate de învățământ prin discuții cu elevii, întâlniri cu părinții, și în cadrul consiliului profesoral, cu scopul de a lua măsuri adecvate pentru fiecare situație în parte, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare.