REZULTATE BAC 2012 HUNEDOARA: Promovabilitate e mai mică decât în 2011

REZULTATE BAC 2012 HUNEDOARA: Promovabilitate e mai mică decât în 2011

PRIMELE REZULTATE LA BACALAUREAT 2012 au început să apară. Doar o treime dintre candidaţii înscrişi în Hunedoara au reuşit să promoveze examenul.

Procentul de promovabilitate în judeţ este de 36,84 la sută, cu 3 la sută mai mic decât anul trecut. Din 5145 de candidaţi înscrişi doar 1.701 au promovat. 2896 de candidaţi au fost respinşi, 528 nu s-au prezentat iar 20 au fost eliminaţi din examen pentru că au încercat să copieze. "Rezultatele nu sunt prelucrate în totalitate la această oră, însă o idee generală s-a format deja. Avem un procent de promovabilite şi mai scăzut decât anul trecut şi, personal, nu-mi explic acest fenomen decât prin faptul că elevii nu au învăţat. În urma rezultatelor slabe de anul trecut, am derulat în şcoli un program cu ore suplimentare de pregătire, s-au făcut frecvent şedinţe cu părinţii, am încercat pe toate căile să le atragem atenţia elevilor şi părinţilor asupra faptului că Bacalaureatul trebuie tratat cu mare atenţie. Se pare că demersurile noastre nu au fost luate prea în serios, mai ales că, deseori, la orele suplimentare de pregătire prezenţa a fost extrem de slabă. Nu se poate da vina pe subiecte, pentru că subiectele nu au fost mai grele decât cele de anul trecut. Liceele cu profil tehnic au tras, din nou, în jos procentul de promovabilitate", spune inspectorul general al ISJ Hunedoara, Alexandru Lăutaru.

  • Judeţul Hunedoara are şi el un liceu cu promovabilitate zero. Este vorba despre Liceul Teoretic Ghelari, unitate care a înregistrat aceeaşi contra-performanţă şi anul trecut.

Primele rezultate de la BAC 2012 vor fi afişate în centrele de examen şi pe edu.ro astăzi. Luni, 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

SESIUNEA DE TOAMNĂ A BAC-ului 16-20 iulie: Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen 20-21 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) 20-22 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) 21-22 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) 23-24 august: Evaluarea competenţelor digitale (proba D) 27 august: Proba scrisă la limba şi literatura română 28 august: Proba scrisă la limba maternă 29 august: Proba obligatorie a profilului 31 august: Proba la alegere a profilului şi specializării 2 septembrie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea constestaţiilor (16:00-20:00) 3-4 septembrie: Rezolvarea contestaţiilor 5 septembrie: Afişarea rezultatelor finale

Ne puteți urmări și pe Google News