EXCLUSIV EVZ, BAC 2011. "Am putut copia schimbând foile între noi!". VEZI subiectele şi baremele de corectare

EXCLUSIV EVZ, BAC 2011. "Am putut copia schimbând foile între noi!". VEZI subiectele şi baremele de corectare

La Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" din Bucureşti, candidaţi care au susţinut proba la matematică au declarat la ieşirea din examen că elevii au putut copia unul de la altul. "Profesorii ne-au permis să schimbăm foile între noi şi să copiem unul de la altul", a spus o elevă la ieşirea din examen. Supraveghetorii neagă.

UPDATE 17.00. 13 candidaţi din Bucureşti au fost eliminaţi din examen, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. UPDATE 15.20. S-au publicat baremele de corectare, atât la proba de matematică, cât şi la istorie. VEZI AICI BAREMUL LA ISTORIE. VEZI AICI BAREMUL LA MATEMATICĂ, specializarea mate - info. VEZI AICI BAREMUL LA MATEMATICĂ, specializarea ştiinţele naturii. VEZI AICI BAREMUL LA MATEMATICĂ, profilul pedagogic.  VEZI AICI cum a rezolvat un profesor subiectele la matematică. Matematica, nu istoria, le-a pus şi de data aceasta capac elevilor. Puţini sunt cei care spun că subiectele au fost mai uşoare sau cel puţin la fel de grele ca cele din sesiunea anterioară. Cei mai mulţi spun că "au luat ţeapă" cu subiectul al II-lea. "Am învăţat tocmai ce nu s-a dat în vară. Iar acum s-a dat iar polinom la punctul al II-lea, la care nimeni nu se mai aştepta. Sper să iau măcar 6", spune Ruxandra Budescu, absolventă care a susţinut examenul la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" din Bucureşti. Aşteptată de profesoara de meditaţie Cei care n-au făcut, n-au ieşit nepăsători. Mulţi dintre ei s-au camuflat în faţa camerelor e filmat cu ochelarii de soare, şi-au acoperit faţa cu foile de subiecte şi au sărit direct în maşină. Cei care s-au descurcat au ieşit bucuroşi, s-au îmbrăţişat cu colegii şi s-au retras "la o bere". Una din candidate a fost aştepată chiar de profesoarea de matematică, cea cu care a făcut meditaţii toată vara. "Subiectul II a fost cumplit. L-am făcut pe bucăţi, nu ştiu cât îmi punctează", declara fata în timp ce se sfătuia cu profesoara. "La istorie nu a fost mai uşor, dar am fost eu mai pregătit" La proba scrisă la istorie, candidaţii au avut de rezolvat trei subiecte. Primul subiect cuprindea două texte la prima vedere, unul referitor la cnezatele româneşti din Oltenia din prima parte a sec. al XIII-lea, iar cel de-al doilea privind entităţile româneşti din sudul Carpaţilor şi invazia mongolă din 1241. La cel de-al doilea subiect, elevii au avut de răspuns la mai multe cerinţe pornind de la un text la prima vedere despre Spania în Epoca Modernă.  Ultimul subiect a avut drept temă Statul Român în sec. al XIX-lea şi prima jumătate a sec. XX. "Subiectele la istorie au fost la fel ca cele din sesiunea celalată, doar că am fost eu mai pregătit acum. Am învăţat mai mult în vacanţă", ne-a declarat un alt candidat. "Am avut trei meditatori la matematică" "Supraveghetorii se făceau că nu văd când elevii discutau între ei, iar membrii comisiei îi atenţionau prieteneşte. Când au venit să ne ştampileze foile, ne-au bătut obrazul că ne-au văzut pe unii dintre noi cum ne foiam", ne-a declarat una din elevele care a susţinut examenul la acest liceu. Un alt coleg s-a lăudat că "a terminat subiectele lui, l-a ajutat şi pe colegul din spate şi pe cel din faţă şi a ieşit şi primul".

În ceea ce priveşte dificultatea subiectelor, cei mai mulţi elevi care au susţinut examenul au declarat că acestea sunt la fel de grele ca în prima sesiune.

"Nu am plecat în vacanţă anul acesta şi am avut trei meditatori la matematică. Sper să iau măcar nota 8", ne-a declarat un elev, care a absolvit Liceul "Jean Monnet" din Bucureşti. De cealaltă parte, supraveghetorii spun că n-a mişcat nimeni în front. "Elevii s-au comportat foarte bine. Chiar am fost surprinsă ce bine a decurs tot. Nu au fost probleme", ne-a declarat profesorul Anca Eftimie. "Voi cere casetele, dar nu îi pot impune nimic preşedintelui" Inspectorul Şcolar General al Municipiului Bucureşti, Cristian Alexandrescu, spune că va cere casetele de la centrul de examen, însă are propriile rezerve cu privire la declaraţiile elevilor.   "Aşa s-a întâmplat şi în vară. Mulţi au ieşit de la examen şi au declarat că au copiat pe rupte, iar când am cerut casetele nu s-a adeverit nimic, semn că elevii simt nevoia să se mai şi laude, să se dea mari că au făcut şi au dres. Şi la Liceul Nicole Iorga, dacă membrii comisiei nu au dat pe nimeni afară, înseamnă că au considerat că nu e nevoie. Oricum, voi cere casetele să mă uit pe ele, dar eu nu pot face nimic decât să-l sesizez pe preşedintele comisiei, nu pot să intervin chiar dacă văd ceva necurat pe camere", ne-a declarat Alexandrescu. Acesta a adăugat că foarte mulţi candidaţi care nu au ştiut nimic au dat folie albe şi au părăsit sala încă de la 10.30. "Au înţeles că dacă nu ştiu, nu mai trebuie să spere că vor copia şi au preferat să plece din timp". La Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" susţin examenul de bacalaureat 304 elevi de la mai multe licee din Bucureşti, precum "Jean Monnet" (34 de elevi), Colegiul Naţional de Informatică (4 elevi), Liceul bulgar "Hristo Botev" (30 de elevi), Liceul "George Călinescu" (113). "Am strâns câte 20 de lei de elev, dar ne-au refuzat" În schimb, candidaţii de la Grupul Şcolar "Sfântul Pantelimon", din Bucureşti, ne-au declarat, la ieşirea din sală, că au fost refuzaţi de către profesorii supraveghatori atunci când au încercat să le ofere bani ca să-i lase "să se inspire unul de la altul". "Am strâns câte 20 de lei de elev şi am vrut să-i dăm profesorilor, însă am fost refuzaţi", ne-a povestit un elev, sub protecţia anonimatului. La grupul şcolar amintit au susţinut astăzi examenul scris peste 400 de elevi. Proba de astăzi: cei mai mulţi candidaţi Aproape 80.000 de absolvenţi de liceu susţin astăzi proba obligatorie a profilului, la matematică sau la istorie. Este examenul la care sunt înscrişi cei mai mulţi elevi la sesiunea de toamnă. În toate centrele de examinare din ţară au fost montate camere de supravegheate pentru probele scrise. Vineri, 2 septembrie, sunt aşteptaţi să se prezinte 60.345 de absolvenţi pentru proba la alegere, în timp ce la prima probă scrisă s-au înscris peste 62.000 de candidaţi, însă doar 56.000 s-au prezentat la exemen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezultatele la BAC 2011, sesiunea de toamnă, vor fi afişate duminică, 4 septembrie, iar în aceeaşi zi pot fi depuse contestaţiile.

VEZI AICI SUBIECTELE LA BAC 2011, SESIUNEA DE TOAMNĂ (Clik pe imagine pentru mai multe detalii): MATEMATICĂ, Specializarea Ştiiţele Naturii:

MATEMATICĂ, Specializarea Matematică-Informatică: CITIŢI ŞI:

  • Bacalaureat 2011, sesiunea de toamnă. Proba scrisă la limba maternă
  • Examen scris la BAC: subiecte mai uşoare şi 240 de eliminaţi
  • Bacalaureat 2011, sesiunea de toamnă. EVZ îţi arată rezolvarea subiectelor la matematică