Revoltător: Un dentist iritat îndeamnă o mamă să își bată copilul. Și filmează toată scena | Video

Revoltător: Un dentist iritat îndeamnă o mamă să își bată copilul. Și filmează toată scena | Video

Un medic dentist din Sibiu s-a filmat în timp ce cere unei mame să își bată copilul, care refuza să primească o injecție. Mama, iritată, ascultă în cele din urmă și își ia la palme copilul devenit isteric.

Imagini extrem de controversate au fost postate în cursul zilei de sâmbătă pe rețelele de socializare: un copil de aproximativ șapte – opt ani, din Sibiu, este ținut cu forța de mamă pe scaunul unui dentist. Copilul speriat plânge, devine isteric, împotrivindu-se tratamentului medicului, care încearcă să îi administreze o injecție. La un moment dat, la îndemnul dentistului, mama își pălmuiește copilul, după care îi imobilizează mâinile, astfel încât medicul să îi poată imobiliza capul și să îi administreze injecția. Medicul dentist este cel care filmează scenele, încercând să intimideze copilul. La un moment dat, telefonul cu care filmează este lăsat pe tava de lucru, pentru a surprinde întreaga operațiune, deși copilul ridică palma încercând să își acopere fața.

Revoltă între părinți

Din câte se pare, filmulețul a fost postat inițial de unul din părinții copilului, după care a fost șters. Între timp, însă, imaginile a fost din nou urcate pe Facebook pe pagina unui grup de mame din Sibiu. Din comentariile mamelor revoltate, este acuzat de rele tratamente atât medicul dentist, cât și mama copilului. ”Părinți care îmi provoacă scârbă și revoltă... mama își lovește copilul...! Și ca medic, se presupune că ai depus un jurământ... Să nu faci rău...”, este unul din comentariile adăugate pe urma vizionării imaginilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă e o urgență...

Medicul dentist indicat de grupul de mame ca fiind cel care a filmat nu a putut fi contactat. Evenimentul Zilei a solicitat părerea unui alt medic, care a lucrat de asemenea cu mulți copii. ”Există două aspecte în ce văd în acele imagini. În primul rând, medicul respectiv ar fi putut să nu se implice. Să trimită copilul cu părinții acasă, până ce toată lumea se liniștește. Dar, pe de altă parte, ar putea fi vorba de o urgență medicală. Și atunci, cu riscul unei mici traume asupra copilului, intervenția trebuie făcută. Copilul din imagini este isteric, are o problemă în mod clar. Iar acesta este cel de-al doilea aspect, cel psihologic, referitor la cum reacționează cei de acolo. O chestiune asupra căreia nu vreau să mă pronunț”, a declarat pentru Evenimentul Zilei un medic dentist.

Stenograma imaginilor

Dentistul: No, hai, acuma, că te filmez de nu te vezi... Mama: Țâne-o pe mami... Dentistul: Stai așa, într-o parte, mă... Mama: R., te rog frumos, uită-te la mami... Dentistul: Uită-te, că te filmez acuma... așa... să vadă lumea ce, ce rău ești... uite, lăsăm așa să te filmeze... Mama: No, prinde-te, prinde-te de ăsta... Dentistul: Te filmează și vede lumea ce rău ești (copilul plânge tot mai tare, ceea ce spun adulții nu se mai înțelege) Dentistul: Hai, mă, ții gura închisă, mă... exact ca data trecută, nici nu te-o durut data trecută. Fii atent, ții gura închisă... (copilul vrea să se ridice de pe scaun) Mama: Termină că o iei peste ochi, ia vezi! Dentistul: Termină... Nu fac rău la nimeni... Mama: Nu face rău... Dentistul: Ține gura închisă Mama: Te rog frumos, ține gura închisă... Dentistul: Dă-i una... Mama: Îi dau... Dentistul: (râde)... Hai să îi dăm o palmă... Mama: Are o oglindă... Dentistul: Hai că eu îl țin... dă-i o palmă... Dentistul: E tratament, ține capul așa, într-o parte... Mama: (urlând) Ține capul așa, frumos... Mama: (deznădăjduită) Doamne ferește... (apoi urlând) Mă, Raul, mă.. (îl dă o palmă și îl trântește pe scaun)... Termină! (apoi îi imobilizează mâinile copilului care urlă) Închide gura! Păi, eu ce fac aicea cu tine? Dentistul: Hai, mă... Mama: Nu îți face nimica cu aia... Dentistul: (pălmuiește ușor copilul) Fii bărbat, mă! Mama: R., termină! Ține-mă de mână, aici. De ce țî frică? De oglindă? (în acest moment copilul este de-a dreptul isteric, plânge și țipă. Mama îi imobilizează mâinile, iar dentistul îi apasă cu o mână pe cap, pentru a nu-l mai mișca) Mama: Stai cuminte... Termină, copile! (Copilului îi este aplicată injecția în zona cavității bucale) Mama: No, gata, no, gata! Dentistul: Da, ce, mă, îi după tine? Mama: Ți-o trecut? Hi, fă-ți greață că o iei? (copilul scuipă sângele din gură) Dentistul: (iritat) Vezi, nu îmi scuipa pe mobil!

Atenție, imaginile pot fi considerate șocante!

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/9QUQeJcdcwU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>