Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoltător. Copiii au fost supuși la orori greu de imaginat. Cazul a îngrozit România
Revoltător. Copiii au fost supuși la orori greu de imaginat. Cazul a îngrozit România

Revoltător. Copiii au fost supuși la orori greu de imaginat. Cazul a îngrozit România

Situație revoltătoare într-un centru de plasament din județul Hunedoara.

Copiii sunt obligați să facă exerciții fizice cu mult peste capacitatea lor și sunt loviți cu cruzime cu o coadă de mătură.

Imaginile cu pricina au fost filmate acum un an, dar au fost scoase la lumină abia acum câteva zile. Ele arată cum câțiva copii sunt întinși pe jos și agresați cu o bâtă, în timp ce unul din ei strigă să fie lăsat în pace.

Filmul groazei a fost publicat de Vișinel Bălan, activist pentru drepturile copiilor. Acesta susține că un tânăr din centrul din plasament l-a contactat spunând că și el a fost ținta mai multor abuzuri și nu a mai rezistat.

„Imaginile sunt reale și au fost înregistrate în centrul de plasament din Lupeni”, spune Geanina Ianc, director al DGASPC Hunedoara. Aceasta a aflat despre existența filmulețului din discuțiile cu copiii, la sfârșitul lunii martie. Autoritățile au început o anchetă în acest caz. În același timp, aici are loc și o cercetare disciplinară, deoarece a fost identificată femeia care agresa copiii, dar și băiatul care lovește.  După ce scandalul a început să ajungă în fața opiniei publice, femeia a intrat în concediu medical, scrie Antena3.