Scandalul din Stația CFR Baia Mare, de la trenul regio Baia Mare – Jibou, a dus în cele din urmă la o mică revoltă care s-a finalizat cu blocarea trenului care trebuia să plece din stație.

Cei de la CFR au atașat după locomotivă, un singur vagon care are o capacitate de 80 de locuri, în condițiile în care au fost vândute 130 de bilete. ”Ce să facem să călătorim ca în India, pe tren. Pe banii noștri suntem luați la mișto, și cei de la CFR își bat joc de noi”, a scris un maramureșean. Cu bagaje în mâini, oamenii le-au cerut celor de la CFR Baia Mare să rezolve problema dar aceștia acesta în loc să rezolve situația au chemat Poliția și Jandarmeria.

Între timp, călătorii nemulțumiți s-au așezat pe linie, în fața locomotivei și nu au plecat până când cei de la CFR nu au mai adus un alt vagon.

Interesant este faptul că reprezentanții CFR au declarat că nu au existat vagoane deoarece acestea erau la revizie dar nu au putut explica de unde a apărut al doilea vagon sau dacă acesta, stricat fiind, a fost pus în circulație.
În cele din urmă, trenul a plecat spre Jibou, având două vagoane.