REVISTA PRESEI. 220.000 de oameni au fost la protest/ Opinia Bisericii Române faţă de situaţia actuală din România/ Un nord nord-coreean dezvăluie soarta sportivilor care au eșuat la Olimpiadă

REVISTA PRESEI. 220.000 de oameni au fost la protest/ Opinia Bisericii Române faţă de situaţia actuală din România/ Un nord nord-coreean dezvăluie soarta sportivilor care au eșuat la Olimpiadă

În a treia zi de proteste, 220.000 de oameni au fost în stradă, conform Digi24. Iată cum se prezintă Biserica Ortodoxă Română față de situația actuală din România. Ce mai spune presa internaţională despre situaţia din România. Un fugar nord-corean povesteşte soarta sportivilor care au eşuat la Olimpiadă.

A treia zi de proteste. 220.000 de oameni au fost în stradă

Oamenii au ieşit în stradă, pentru a treia zi consecutiv, nemulţumiţi de ordonanţa de modificare a codurilor penal şi de procedură penală. Au fost ample proteste în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară.

A fost un protest paşnic, nu au fost incidente. Oamenii spun că vor continua protestul zilele următoare.

Principalul mesaj nu a mai fost "Demisia", ci "Abrogarea". Oamenii au inteles că, odată publicate, ordonanţele de urgenţă îşi fac efectul, aşa că singura soluţie rămâne abrogarea lor. Au participat oameni de toate vârstele, inclusiv copii şiu vârstnici, titrează Digi24.

Cum se prezintă Biserica Ortodoxă Română față de situația actuală din România

Biserica Ortodoxă Română a transmis prin purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu, că se află într-o reală îngrijorare față de situația din țară, creată de decizia Guvernului de a adopta ordonanațele de urgență.

"Pozitia Patriarhiei fata de contextul social actual, din nefericire din ce in ce mai tensionat, este una de reala ingrijorare si in acelasi timp una subinteles favorabila valorilor statutului de drept in care dreptatea si pacea sociala sunt si trebuie sa ramana esentiale", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, potrivit Hotnews.

Sondaj îngrijorător pentru Angela Merkel: Dacă germanii ar alege direct cancelarul ar pierde alegerile în mod clar

Un sondaj de opiniei dat publicității marți arată că Angela Merkel nu ar mai avea nicio șansă pentru un al patrulea mandat de cancelar dacă germanii ar alege în mod direct cine să conducă executivul. 50% dintre aceștia l-ar vota pe social-democratul Martin Schulz ca să conducă guvernul și doar 34% pe Angela Merkel, conform agenției EFE.

Fostul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, a câștigat 9% procente în sondajul "Deutschlandtrend" în comparație cu săptămâna trecută, în timp ce Angela Merkel a pierdut 7 procente de când președintele SPD, Sigmar Gabriel, a anunțat că Schulz e candidatul stângii în alegerile legislative, titrează B1 TV.

Ultimele reacţii ale presei internaţionale despre evenimentele din România

Comentatorii publicaţiilor internaţionale precum Financial Times şi Deutsche Welle au puncte de vedere diferite în legătură cu protestele din România şi ordonanţa de urgenţă cu privire la modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, iar Bloomberg a dedicat o pagină specială de întrebări şi răspunsuri cu privire la situaţia din România, potrivit Agerpres.

Peter Janku scrie pentru Deutsche Welle că România are nevoie acum de ajutor de la Uniunea Europeană, iar Bruxellesul trebuie să intervină în situaţia de la Bucureşti.

"Este statul de drept în mod fundamental în pericol în România? Aici, la începutul anilor 1990, post-comuniştii au numit sistemul lor autoritate o "democraţie inventivă". Peste tot, de la Ankara la Budapesta, de la Varşovia la Washington, populismul rampant pune în pericol principii redutabile", scrie Janku. "Proceduri de resuscitare sunt necesare. Europa nu poate, în niciun caz, să lase România să se descurce singură.

Un fugar nord-coreean dezvăluie soarta sportivilor care au eșuat la Olimpiadă. Oroare!

Kim Hyeong-soo, care a scăpat din Coreea de Nord în 2009, spune că atleții și antrenorii lor sunt aspru pedepsiți dacă nu își "onorează țara".

"Dacă câștigă o medalie de aur primesc beneficii uriașe - o mașină, un apartament. Dar dacă au un rezultat prost, atunci atleții și antrenorii lor pot fi trimiși într-o tabără de muncă pentru câteva luni", a explicat Kim Hyeong-soo pentru Daily Starr.

În plus, nord-coreeanul spune că regimul inventează povești pentru a da vina pe sportivi atunci când obțin un rezultat slab.

"Au oficiali guvernamentali care merg cu sportivii în turnee și dacă aceștia pierd, atunci inventează o poveste. Spre exemplu spun că sportivii au mers într-un club în seara dinaintea meciului. Așa că sunt criticați și pedepsiți pentru asta", amai explicat Kim Hyeong-soo, titrează Realitatea.net.