Evenimentul Zilei > Social > Revelionul pe Valea Prahovei, mai scump decât în Thailanda. Plăți în rate pentru o vacanță de Anul Nou
Revelionul pe Valea Prahovei, mai scump decât în Thailanda. Plăți în rate pentru o vacanță de Anul Nou

Revelionul pe Valea Prahovei, mai scump decât în Thailanda. Plăți în rate pentru o vacanță de Anul Nou

Pentru noaptea dintre ani, românii și-au făcut rezervări încă de când erau la mare, fie că au ales muntele românesc, Valea Prahovei, Maramureș sau Bucovina, ori vacanțele în Bulgaria, Turcia sau litoralul românesc. Jurnaliștii EVZ vă prezintă cele mai bune oferte din țară pentru noaptea festivă, dar și la ce anume trebuie să fiți atenți pentru a nu cădea în plasa escrocilor.

Prețurile pachetelor pentru Revelion, în principiu, au rămas cam la fel ca și cel de anul trecut, spun specialiștii din turism. Stațiunile din zona montană au rămas cele mai căutate de către români pentru acest eveniment. Există și persoane care aleg litoralul, dar nu pe cel românesc. Merg la vecinii noștri bulgari, care au incontestabil cele mai bune oferte pentru noaptea dintre ani.

Problema litoralului românesc este că în această perioadă sunt foarte puține hoteluri deschise, iar astfel, câștig de cauză au vecinii noștri bulgari. „Ofertele la ei pornesc de la un 170 de euro pentru all inclusive, ceea ce este foarte ieftin, dacă facem o paralelă între litoralul bulgăresc și stațiunile montane din România. Cea mai ieftină ofertă la noi este undeva în jur de 300 de euro pentru o persoană pentru trei nopți de cazare”, a declarat pentru EVZ, Paul Barbu, PR-ul unei agenții de turim. Unii hotelieri, pentru a veni în întâmpinarea clienților, au instituit un sistem de plată în rate cu cardul de credit.

 Sfaturi pentru nehotărâți

În momentul de față, aproximativ 90-95% dintre locațiile destinate Revelionului sunt ocupate. „Mai mult în Bucovina ar mai exista oferte, la pensiuni, pentru că ele nu se promovează atât de mult și de agresiv precum o fac hotelurile. Pensiunile, majoritatea fiind afaceri de familie, nu prea știu ce este social-media, promovarea online și se bazează mai mult pe turiștii lor fideli.

Sunt turiști de familie care caută un loc de relaxare, liniștit. Maramaureșul este destinația celor care iubesc tradițiile, căci aici încă se mai păstrează. Dacă cineva mai caută cea mai bună ofertă, să să nu se uite după chilipiruri, căci acestea ar putea fie țepe, așa cum ne-am obișnuit. Sunt diferite persoane care își fac conturi false pe diferitele platforme online de promovare, iau pozele de la alte pensiuni, chiar și din străinătate, și creează virtual oferte pentru Revelion.

Legat de rezervări, cel mai bine este să se verifice existența pensiunilor pe mai multe siteuri. De asemena ar fi indicat să se uite și la comentarii. Dacă sunt foarte multe din ultima lună, înseamnă că este ceva suspect”, explică Paul Barbu.

Ce preferă corporatiștii

Specialistul în turism Paul Barbu, explică că tinerii care pleacă de acasă în această perioadă, în mod special de Revelion, sunt în general corporatiștii. „Ei nu se duc la hotel pentru a petrece. Hotelurile atrag în mod special familiile cu copii, deoarece acestea au și un spațiu de joacă, dar și diferite programe artistice: o formație românească, muzica de petrecere și populară.

Tinerii sunt atrași mai mult de pensiunile mai mici, sau chiar vile, cele care se închiriează în totalitate. Acestea sunt preferate de cei cu vârste între 25 și 40 de ani”.

 Noaptea dintre ani în Thailanda

Prețurile de pornire pentru o vacanță în Thailanda în această perioadă încep de la 900 de euro de persoană, pentru 7 nopți. În Dubai este și mai ieftin. Un sejur de 4-5 zile pornește de la 850 euro. „Pe Valea Prahovei, prețurile încep de la 1.000 euro. Avem cunoștințe care au vrut să rezerve încă din septembrie și nu mai erau locuri. Sunt foarte multe hoteluri care sunt ocupate 100% încă din septembrie sau octombrie”, conchide Paul Barbu.

Bucovina

Dacă alegi să îți petreci Revelionul în zona Bucovinei, trebuie să știi că un sejur de cinci zile la o cabană/pensiune de 3 margarete pornește de la 1.100 de lei de persoană și variază între 1.800 și 2.100 la o pensiune de 4 margarete. Dacă vorbim despre hoteluri, la unul de 4*, de exemplu, sejurul pornește de la 2.300 de lei de persoană și ajunge până la 3.000 de lei.

Maramureș

Dacă îți dorești să ai parte de amintiri plăcute, mâncare tradițională și muzică pe măsură, poți opta pentru Maramureș. Se știe că maramureșenii sunt cei mai veseli și plăcuți români. Odată ce le-ai trecut pragul, gazdele te vor întâmpina chiar de la poartă cu cel mai larg și mai sincer zâmbet de pe pământ. Dacă alegi să petreci mini-vacanța de Revelion în această zonă, un sejur de patru nopți la o pensiune de 3* pornește de la 850 de lei de persoană la regim demipensiune și ajunge la 1.950 de lei pentru o cameră dublă în regim all inclusive. Pentru cei care vor să stea la hotel, un pachet de patru nopți pentru Revelion pornește de la 1.293 de lei de persoană în regim demipensiune și ajunge până la 2.150 – 3.000 de lei la un hotel de 4*.

Valea Prahovei

Valea Prahovei este una dintre cele mai căutate stațiuni de la munte în noaptea dintre ani, ceea ce i-a adus statutul de cea mai scumpă locație. De exemplu, cine dorește un sejur la o cabană/pensiune de 3*, trebuie să aibă în vedere faptul că doar 2 sau 3 nopți ajung la 1.150 de lei, cu mic dejun inclus. De cealaltă parte, cine dorește 4 sau 5 nopți la o pensiune de 4*, prețurile ajung până la 6.963 lei pentru două persoane în cameră dublă. Cei care vor să se cazeze la un hotel de 5* trebuie să scoată din buzunar între 60 și 200 de euro pentru o singură noapte în cameră dublă.

Revelionul Acasă

Cei care își petrec noaptea dintre ani acasă, dar nu mai au timp să gătească, pot apela la firmele care livrează mâncare, care și-au adaptat meniul la acest eveniment. Pentru suma de 140 de lei, puteți primi acasă următoarele feluri de mâncare, numai bună de a o așeza pe masa festivă de Revelion: ciorbă de văcuță – 800 g, salată boeuf – 400 g, piftie de porc – 300 g, friptură de porc la cuptor – 400 g, sarmale – 18 buc – 800 g, mămăligă – 1 kg, smântână – 200 g, cremă de zahăr ars – 500 g, ardei iute.