În această perioadă de caniculă, avem nevoie de o mâncare delicioasă și ușoară. Iată două rețete de sezon și simple, care se pot face în doar cinci minute. Este vorba de o salată de fasole, cu ton și roșii. La acest meniu, merg perfect și niște dovlecei cu alune, mentă și pecorino.
Ambele salate funcționează bine cu legumele obișnuite. Aromele din salata de roșii se vor intensifica în timp, așa că este de fapt mai bine să fie făcută în avans. Veți obține astfel gusturi profund unice. Dacă aveți timp, lăsați dovleceii la marinat timp de o jumătate de oră. Se vor înmuia și vor prinde din gustul dressing-ului, fără a-și pierde crocantul.
Salată de fasole cu ton și roșii
Această salată este despre simplitate. Folosiți ingrediente de bună calitate și lăsați-le să strălucească. Timpul de pregătire est de doar 5 minute. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara două porții:
- 300-400 g roșii
- sare și piper negru
- 1 ceapă roșie, decojită
- 250 g conservă de ton
- 1 cutie de 400 g fasole boabe
- ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură de busuioc (aproximativ 50 g)
- oțet de vin roșu
Mod de preparare
Se taie roșiile în bucăți și se condimentează cu sare și piper. Se taie ceapa roșie în felii subțiri, de preferință cu ajutorul unei ustensile speciale. Se scurge tonul și fasolea. Se aranjează roșiile pe un platou. Acestea vor fi baza salatei. Se condimentează fasolea cu sare, piper și un strop generos de ulei de măsline, apoi se împrăștie peste roșii.
Tonul se rupe în bucăți generoase, fără a se sfărâma prea mult, și se împrăștie pe farfurie. Apoi se pune deasupra ceapa tăiată felii și frunzele de busuioc rupte. Se stropește generos cu mai mult ulei de măsline și un strop de oțet de vin roșu, se condimentează după gust și se servește.
Dovlecei cu alune, mentă și pecorino
Aceasta este atât de ușor de preparat și uimitor de răcoritoare. Folosiți dovlecei mari pentru o salată cu o textură frumoasă și crocantă. Timpul de pregătire este de 5 minute. De asemenea, vei petrece doar 2 minute gătind preparatul. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru două porții.
- 500g dovlecei, în mod ideal un amestec de dovlecei galbeni și verzi
- 50 g alune
- Sucul de la 1 lămâie
- Ulei de măsline extravirgin
- Sare și piper negru
- 1 buchet de mentă (aproximativ 50 g)
- 75 g pecorino sau parmezan
Mod de preparare
Se spală și se usucă dovleceii, apoi se taie în felii subțiri cu ajutorul unui peeler. Se prăjesc ușor alunele într-o tigaie uscată, apoi se iau de pe foc. Zdrobiți ușor alunele pentru a le sparge în bucăți mici, dar consistente.
Se asamblează salata chiar înainte de servire. Se condimentează bucățile de dovlecel cu o cantitate mare de suc de lămâie, un strop generos de ulei de măsline, sare și piper. Apoi se pun într-un castron și se împrăștie deasupra frunzele rupte de mentă și alunele.
Cu ajutorul unui decojitor de legume, se rad bucăți de pecorino pe toată salata, se adaugă încă un strop de ulei de măsline și se servește, conform The Guardian .