Rețetă surprinzătoare. Gustare delicioasă din semințele de pepene

Pepene roșu. Sursa foto: Dreamstime.com

Mâncați semințe de pepene prăjite sau presărați-le peste iaurt, supe sau salate, la fel cum ați face cu semințele de floarea-soarelui. Pe lângă faptul că sunt sănătoase, aduc și un plus de crocant mâncării.

Multe persoane cred că semințele de pepene nu sunt comestibile. Ei bine, se pare că nu numai că sunt comestibile, dar sunt super-nutritive și bogate în vitamine și minerale. Au aport de magneziu, fier, zinc, acizi grași esențiali și proteine. Sunt o gustare deosebit de populară în China. Semințele de pepene sunt savurate la fel ca cele de floarea-soarelui.

Rețete inovative și „zero-waste”

Crude, semințele de pepene roșu au un gust mai degrabă amar, dar odată prăjite devin gustoase. Semințele au încă învelișul exterior dur, asemănător gustărilor cu semințe de floarea-soarelui pe care le găsiți în Spania. Așa că trebuie să le curățați de coajă înainte de a le mânca. Semințele prăjite pot fi, de asemenea, utilizate la fel ca semințele de floarea-soarelui și de dovleac. Pot fi presărate peste iaurt sau salate, sau puse în aluatul de pâine sau brioșe.

Semințele de pepene roșu pot fi consumate crude împreună cu restul feliei. Dar au un gust mult mai plăcut după ce au fost prăjite cu puțină sare, mai ales când sunt presărate deasupra unei salate de vară. Grătarul este o modalitate excelentă de a transforma o bucată de pepene într-o salată exotică. Scoate în evidență savoarea inerentă a fructului și adaugă profunzime și complexitate gustului. Dacă doriți să adăugați și o notă de dulceață, un strop de sirop de rodie sau miere ar trebui să fie de ajuns. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru patru porții.

Pentru semințele de pepene prăjite:

  • Semințe de pepene roșu
  • Sare de mare

Pentru salata de pepene roșu la grătar:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 400 g pepene roșu, tăiat în felii
  • Coajă rasă fin și suc de ¼ lime sau lămâie (opțional)
  • 1 lingură de semințe de pepene prăjite

Suplimente opționale:

  • 2 lingurițe de sirop de rodie sau miere
  • ¼ ceapă roșie, feliată mărunt
  • 100 g feta
  • 1 crenguță de mentă proaspătă, busuioc sau mărar

Mod de preparare

Păstrați semințele din pepenele roșu - culegeți-le în timp ce îl tăiați în felii. Clătiți semințele într-o sită, apoi transferați-le pe un prosop curat și uscați-le. Răspândiți semințele într-un singur strat pe o tavă de copt mare și lăsați-le să se usuce într-o parte caldă a bucătăriei (sau la soare) timp de câteva ore, până se usucă complet.

Puneți semințele uscate într-o tigaie și adăugați suficientă apă rece pentru a le acoperi. Se condimentează cu sare de mare până când apa are un gust plăcut și sărat, apoi se aduce apa la fierbere. Se continuă fierberea, amestecând semințele din când în când, până devin aurii, apoi se ia de pe foc. Se răstoarnă într-un castron și se lasă să se răcească. Se păstrează într-un recipient etanș.

Pentru a prepara salata de pepene verde la grătar, se stropește cu ulei pepenele tăiat felii, apoi se rumenește într-o tigaie foarte încinsă timp de aproximativ un minut pe fiecare parte. Se taie în cuburi mari, se transferă pe un platou și se asezonează cu suc de lămâie sau lime. Se condimentează cu sare de mare și piper negru, după gust, și se termină cu un strop de semințe de pepene prăjite. Dacă doriți, adăugați un strop de sirop sau miere, puțină ceapă roșie feliată fin, feta sfărâmată și ierburi proaspete tocate la alegere, conform The Guardian .