Rețeta veche de plăcintă cu mere. Deliciul care parfumează zilele de toamnă

Plăcintă cu mere. Sursa foto: Pixabay

Plăcinta cu mere se numără printre deserturile de toamnă. Ce poate fi mai gustos decât o porție generoasă servită cu un ceai de mentă, după o zi istovitoare la job? Ei bine, această rețetă veche se prepară rapid și conține puține ingrediente. În plus, deliciosul desert se poate păstra la frigider timp de o săptămână.

Plăcintă cu mere. Vei obține cel mai  fraged aluat

Acest deliciu este bogat în calorii și se prepară cu o cantitate semnificativă de unt. În multe zone din țară, gospodinele îl înlocuiesc cu untură și obțin un aluat fraged, care se va manevra foarte ușor.

Plăcintă cu mere. Sursa foto: Pixabay

Ingrediente necesare pentru prepararea acestei rețete:

  • 500 grame de făină albă
  • 3 ouă
  • 200 grame de untură (se poate folosi unt cu 80% grăsime)
  • 200 grame zahăr
  • o esență de vanilie
  • un praf de sare
  • un plic de praf de copt
  • coajă rasă de lămâie
  • 1,5 kilograme de mere
  • o linguriță de scorțișoară

Cum prepari aluatul

Odinioară, gospodinele cerneau făina înainte de prepararea oricărui desert. Dacă nu vrei să omiți acest pas, poți cerne făina printr-o sită deasă.

Separat, untura, ouăle și 100 grame de zahăr se amestecă până când compoziția devine cremoasă, iar zahărul s-a topit complet. Acest amestec se adaugă peste făină împreună cu esența de vanilvanilie, praful se sare și coaja rasă de lămâie.

Praful de copt se dizolvă în două linguri de oțet și se toarnă peste restul ingredientelor.

Plăcintă cu mere

Merele se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mare, iar ulterior se scurg de surplusul de suc. Peste acestea se adaugă restul de 200 grame de zahăr și scorțișoara. Acestea pot fi stropite cu puțină zeamă de lămâie. Astfel, merele nu își vor schimba culoarea.

Se pun la călit pentru 4-5 minute, iar ulterior poți trece la pasul final. Împarte aluatul în două părți egale și întinde prima foaie. După ce ai așezat-o în tavă, umplutura se toarnă deasupra. La final se așează a doua foaie, care se înțeapă cu ajutorul unei furculițe. După 45 de minute la cuptor, desertul se decorează cu zahăr pudră și poate fi savurat.