Se apropie Jubileului de platină al Reginei Elisabeta. Mark Flanagan, bucătarul-șef al Majestății Sale, a spus secretul unei tarte regale cu rubarbă. Membrii Familiei Regale adoră acest desert, iar rețeta este foarte simplă.
Mark Flanagan, bucătarul-șef al Majestății Sale, a împărtășit cu toți fanii rețeta preferată a Reginei Elisabeta. Este vorba de tarta cu rubarbă. Bucătarii suveranei urmează să pregătească cele mai luxoase preparate pentru Jubileului de platină.
Jubileul de platină va celebra cele șapte decenii de când Regina se află pe tron. Pentru a marca această ocazie, gazdele emisiunii The One Show, Alex Jones și Roman Kemp, au prezentat miercuri, 23 februarie, delicatesele pe care Regina le adoră. Un desert unic le-a atras atenția prezentatorilor.
În cadrul emisiunii, bucătarul personal al reginei și bucătarul-șef al Casei Regale, Mark Flanagan, a explicat cum se face tarta cu rubarbă.
Alex Jones a numit aceste dulciuri "cremă coaptă de lux", în timp ce Mark a recomandat să se folosească "rubarbă forțată" ca umplutură a desertului. Rubarba forțată este cultivată în șoproane, în întuneric, iar celălalt tip se păstrează în aer liber.
Prezentatorul a mărturisit că deșerturile Reginei sunt "ieșite din comun".
Rețeta Reginei Elisabeta
Dacă vrei să prepari acasă tarta preferată cu rubarbă a Reginei Elisabeta ai nevoie de:
300 g de făină simplă
90g zahăr pudră
210g unt nesărat, răcit și tăiat în cuburi
30 ml apă răcită
Un gălbenuș de ou mediu de crescătorie liberă
Pentru crema de zahăr ars:
Patru gălbenușuri de ou de țară
Un ou de țară
110 g de zahăr pudră nerafinat
500 ml smântână dublă
O păstaie de vanilie, despicată
Pentru rubarbă:
Trei batoane de rubarbă roz forțată Yorkshire
100 g de zahăr pudră nerafinat
200 g de zahăr demerara
150 g de ciocolată albă
Tot ce trebuie să faci este să pui făina, zahăr pudră și unt într-un castron și le amesteci. Într-un castron separat, amestecați gălbenușul de ou și apa răcită.
După ce untul a fost încorporat în întregime, toate ingrediente trebuie unite. Aluatul se pune în folie alimentară, apoi pune-l în frigider timp de o oră.
Pentru a face cremă de zahăr ars trebuie să:
Încălzești cuptorul la 120°C.
Se fierbe crema cu păstaia de vanilie despicată într-o cratiță. Între timp, se bat ouăle întregi, gălbenușurile și zahărul într-un castron separat. Nu uita să pui smântâna fiartă peste ouă și zahăr.
Se trece printr-o sită într-un ulcior de măsurat și apoi se toarnă într-un vas puțin adânc așezat la bain marie. Pune bain marie în cuptorul preîncălzit și se gătește încet până când brûlée se poate scutura în vas. Durează doar 25 de minute. După ce se scoate din cuptor, fiecare îl lasă la frigider după bunul plac, potrivit express.co.uk.