Rețeta tradițională de rulouri românești a fost comparată în nenumărate rânduri de către gurmanzi cu o specialitate italienească, cannoli. Doar că rulourile sunt mult mai fragede decât surorile din Italia, care sunt mai degrabă crocante.
Pentru a face rulouri avem nevoie de timp și răbdare. Dar merită fiecare secundă petrecută în bucătărie. În primă fază trebuie să facem aluatul, iar mai apoi crema.
Pentru aluat avem nevoie de:
- 1 cană de untură
- 1 cană de lapte dulce
- Drojdie cât o nucă
- Jumătate de linguriță de sare
- Coajă de lămâie
- Făină cât cuprinde, pentru ca aluatul să fie bun de întins
Pentru cremă avem nevoie de:
- 4 linguri de făină
- Jumătate de linguriță de sare
- 250 de grame de sare
- 1 litru de lapte.
Pregătirea aluatului pentru rulouri este destul de simplă.
- Cana de untura, se amestecă cu cea de lapte, se pune drojdia, jumătatea de linguriță de sare și coaja de lămâie.
- După ce aluatul devine omogen începem și turnăm făina în timp ce amestecăm.
- Folosim suficientă făină cât coca să fie suficient de elastică cât să o putem întinde.
- După ce am terminat, împărțim coca în 6 părți.
- Cu ajutorul unui sucitor o întindem.
- Tăiem coca fășii late de 4 centimetri.
- Fiecare fâșie o înfășurăm în jurul unei forme de rulou.
- Umplem o tavă cu astfel de rulouri și se dă la cuptor.
- Temperatura optimă este de 180 de grade, și nu mai mult de 15 minute.
Crema pentru rulouri, un deliciu
Crema se prepară în felul următor:
- Se amestecă toate ingredientele într-un tuci de mici dimensiuni sau pe bain marie.
- Se pun la foc mic timp în care se va amesteca în continuu.
- După ce dă în clocot mai țineți încă trei minute crema pe foc în timp ce amestecați în continuare în ea.
- Ulterior se ia de pe foc și se adaugă un pachet de unt.
- După preferință esență de rom sau de vanilie.
- Se amestecă din nou până se topește untul.
- În cazul în care doriți cremă de ciocolată, adăugați în compoziție cacao și esență de rom.
- Când crema se răcește se pot umple rulourile.
Trebuie lăsate la frigider peste noapte pentru a se frăgezi mai bine. Poftă bună!