Gabriela Cristea le-a explicat celorlalte gospodine cum se face rețeta ei de salată de vinete. Vedeta a declarat că face maioneza în casă și că nu uită niciodată să folosească un anumit ingredient.
Gabriela Cristea le-a explicat celorlalte gospodine cum se face rețeta ei de salată de vinete. Vedeta a declarat că preferă să pună sare în maioneză și să nu mai adauge în vinete. Aceasta a mai spus că pune adaugă puțin usturoi pentru a nu avea probleme cu stomacul.
„O să fac o maioneză. Eu pun multă sare în maioneză și nu voi mai pune în vinete. Noroc că maioneza se face repede. Fac puțină, nu foarte multă. După care e momentul să tocăm vinetele. De azi noapte le-am pus într-o sită. După ce am tocat și vinetele, pun doi căței de usturoi. Nu mult, pentru că nu vreau să avem problemele cu stomacul. Amestec repede și sunt aproape gata. Și am terminat, gata”, a spus Gabriela Cristea pe Instagram.
Rețeta de frappe a Gabrielei Cristea
Gabriela Cristea a explicat și cum se face o rețetă de frappe ca în Grecia. Aveți nevoie de un pahar mare, cafea solubilă, zahăr, cuburi de gheață, apă fierbinte, lapte și un pai. Apoi, se pun două lingurițe de cafea în recipient și apoi două sau trei de zahăr. Se amestecă cafeaua și zahărul, iar după ce compoziția s-a îngroșat, se toarnă puțină apă fierbinte și se amestecă din nou, încât să se formeze o spumă. Astfel, se va topi zahărul, iar conținutul se va mări ca volum. Spre final, se pun câteva cuburi de gheață și apoi laptele.
„Este frappe-ul pe care îl găsești cam oriunde te-ai duce în Grecia. Este făcut mereu cu cafea solubilă și o să punem așa: două lingurițe de cafea solubilă cu vârf. Mai avem nevoie și de zahăr, iar eu o să folosesc zahăr de cocos și o să pun trei lingurițe pentru că mie îmi place mai dulce un pic. Și în primă fază mai avem nevoie să punem doar un strop de apă pentru că trebuie să batem nesul. O să aveți nevoie de această sculă (n.r. mixer spumă de lapte) sau dacă aveți nervi, cum făceau părinții noștri pe vremuri, frecau la nes până ieșea ce trebuie.
Punem un pic de apă fierbinte și începem să amestecăm până o să se facă o spumă. Se topește zahărul și crește în volum compoziția. După ce am terminat de frecat ness-ul și i-am dat o consistență pe care noi o dorim, punem gheață, umplem tot recipientul cu gheață, iar la sfârșit turnăm lapte. Iată, frappe-ul nostru este gata!”, a explicat Gabriela Cristea pe Tik-Tok.