Te-ai săturat de toate dulciurile și ai rămas fără idei? A venit momentul să înveți să gătești o rețetă de minciunele( gogoși) de post. Aceasta se prepară foarte rapid și este extrem de gustoasă.
Rețeță, minciunele de post. Gospodinele pot încerca să facă acest desert extrem de gustos și ușor de preparat. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 grame de făină albă
- 25 grame de drojdie proaspătă
- 1/2 linguriță de sare extrafină
- 2-3 linguri de zahăr tos fin
- coaja răzuită de la o lămâie
- coaja răzuită de la o portocală
- 1 plic de vanilie
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 250 ml de apă caldă
- ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
Pentru decor:
- 5-6 linguri încărcate de zahăr pudră 1 plic de vanilie
Pentru servit:
- dulceață/gem (opțional)
Rețetă, minciunele de post
- Se pune făina (amestecată în prealabil cu sarea) în vasul de frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, zahărul tos, coaja răzuită de lămâie și de portocală, zahărul vanilat.
- Se toarnă treptat apa caldă și se frământă mai întâi ingredientele din mijlocul vasului, până ce se dizolvă atât zahărul, cât și drojdia.
- Se încorporează toată făina și pentru definitivarea aluatului se adaugă și uleiul, puțin câte puțin.
- Când aluatul este elastic și nelipicios, se dă vasul, acoperit cu un șervet curat, la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece.
- După 35-40 de minute, când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată și se mai frământă puțin, pentru eliberarea bulelor de aer.
- Alege o foaie dreptunghiulară cu grosimea de aproximativ 6-7 mm.
- Se taie în aluat dreptunghiuri de aproximativ 3/12 cm, se face pe verticală o crestătură în mijlocul fiecăruia și se trece prin ea partea superioară (sau inferioară) a dreptunghiului.
- Se toarnă uleiul în tigaie, la încins și se pun minciunelele la prăjit. Ele trebuie puse pe o hârtie absorbantă. Nu uita de zahărul pudră. Rețeta ta este gata!
Nu uita! Pentru ca aluatul să crească așa cum îți dorești, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, iar drojdia să fie proaspătă, potrivit bucataras.ro.