Daniel Buzdgan, realizatorul de emisiuni radio, a arătat pas cu pas cum prepară el borșul de fasole cu mămăliguță. Este un preparat simplu de făcut și ideal pentru Postul Paștelui.
Daniel Buzdugan, realizatorul de emisiuni radio de la postul ZU, a fost invitat în cea de-a cincea ediție a emisiunii „Gătiți la costum” cu Ștefan Lungu. Vedeta de la radio a arătat toți pașii pe care îi urmează atunci când prepară borșul de fasole cu mămăliguță. Pentru această rețetă ai nevoie de foarte multe legume, ceea ce înseamnă că este un preparat ideal pentru Postul Paștelui.
Este destul de dificil să găsești rețete de post care sa satisfacă toți membrii familiei. Această rețetă te va ajuta în cazul și celor mai mofturoase persoane. Pentru borșul de fasole trebuie să pregătești în prealabil: o ceapă, un morcov, o rădăcină de păstârnac, o ţelină, sos de roşii, borș de tărâțe, fasole cu boabe mari și usturoi. Pentru un plus de aromă vei avea nevoie de pătrunjel, cimbru uscat și sare și piper, după gust.
Mod de preparare borş de fasole cu mămăligă, reţeta lui Daniel Buzdugan
Pentru început trebuie să speli foarte bine toate rădăcinoasele. Ulterior, le vei pune pe toate într-o oală și le vei lăsa la călit. Adaugă sare și piper după gust. Ulterior, toarnă sucul de roșii peste legume. După ce ai făcut acest pas trebuie să adaugi o parte din borșul de tărâțe. Boabele de fasole pentru acest preparat trebuie călite și fierte în două sau chiar trei ape. Ulterior, le vei turna peste borșul cu legume.
Apa trebuie adaugată spre final, iar restul de borș acru, pe care îl vei încălzi puțin în prealabil, va fi turnat la final. Pătrunjelul și cimbrul tocat se adaugă după ce ai închis ochiul aragazului pentru un plus de savoare şi culoare. Emisiunea „Gătiți la costume” cu Ștefan Lungu poate fi urmărită în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, pe Antena 3 CNN. Daniel Buzdugan i-a îndemnat pe români să servească borșul de fasole alături de mămăligă.