Bucătarii au explicat cum se face rețeta de stufat de miel ca la restaurant. Există mai multe metode simple pe care le puteți încerca pentru a avea parte de un adevărat deliciu.
Bucătarii le-au explicat gospodinelor cum să prepare o rețetă gutoasă de stufat de miel. Secretul constă în legumele alese. Pentru un gust deosebit, carnea de miel se călește în prealabil puțin în untură. Și firele de ceapă și de usturoi trebuie să fie foarte fragede.
Stufatul de miel este un „simbol al primăverii cu înfățișare ritualică – plante verzi care se împletesc în coronițe – înflorind în Muntenia cum nici unde”, spunea Radu Anton Roman în cartea intitulată Poveștile bucătăriei românești – Sărbători creștine la români, scrie lecturisiarome.ro.
Pentru rețeta de stufat de miel, gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente: 750 grame de carne de miel cu os, 100 ml de ulei de floarea soarelui, 8 legături de ceapă verde, 5 legături de usturoi verde, 2 linguri de bulion și o linguriță de condimente.
Pentru început, trebuie să se încingă într-o tigaie puțin ulei. Se pune carnea de miel și se prăjește pe toate părțile, apoi se scoate pe o farfurie și se adaugă în tigaie ceapa și usturoiul care au fost spălate și tăiate mărunt. După ce s-au înmuiat bine legumele, se presară condimentele pentru carnea de miel. Bulionul se combină cu apă, suficientă pentru a face un sos pentru întreaga familie. Se lasă pe foc până când dă în clocot.
Într-un vas special pentru cuptor se adaugă carnea de miel și sosul de ceapă. Preparatul culinar pentru masa de Paște se bagă la cuptorul preîncălzit pentru o perioadă de 30 de minute. Asta este tot. Poftă bună.
Rețeta de friptură de miel a lui Sorin Bontea
Și bucătarul Sorin Bontea a explicat cum se face o friptură gutoasă de friptură de miel. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:
o pulpă de miel întreagă usturoi ceapă verde țelină morcovi foi de dafin
cozi de pătrunjel piper măcinat și boabe cimbru un praf de sare un pahar de vin roșu
Trebuie să alegem o carne de miel de cea mai bună calitate. Aceasta se crestează, făcându-se mici buzunare, pe care le umplem cu usturoi, sare, piper și cimbru. Mai apoi, pulpa de miel se așează pe un pate de legume. Carnea și legumele se stropesc apoi cu ingredientul secret, vinul. Sorin Bontea a recomandat un vin sec roșu pentru a avea parte de o friptură gustoasă. Tava se bagă la cuptorul preîncălzit. Friptura se gătește la foc mic, astfel încât carnea să se desprindă ușor de pe os atunci când este gata.