Rețetă de Waffe cu fructe de pădure. O gustare savuroasă și rapid de făcut

Sursa: dreamstime.com

Waffele sunt o delicioasă opțiune pentru micul dejun sau o gustare după masa de prânz. Ele pot fi savurate atât în variante sărate, cât și dulci, iar rețeta lor este atât de ușoară și rapidă încât te va încânta să le prepari ori de câte ori îți dorești.

Poți fi creativ și experimenta cu diverse arome și umpluturi pentru a obține combinații delicioase. Odată ce ai descoperit această rețetă simplă, vei putea să te bucuri de waffele tale preferate într-un mod gustos și fără prea mult efort.

Ingrediente pentru waffe cu fructe de pădure

  • 200 de grame de făină 000
  • o linguriță (4 grame) de praf de copt
  • 2 ouă de mărime medie, întregi
  • ½ de linguriță de sare (5 grame)
  • 40 de grame de zahăr brun
  • un plic de zahăr vanilat bourbon
  • 200 – 220 ml. lapte (în funcție de calitatea făinii e posibil să mai fie nevoie de un pic de lapte în plus)
  • 80 de grame de unt topit, dar nu fierbinte
  • 80 de grame de zmeură sau alte fructe de pădure, proaspete sau congelate.

Pentru servire:

  • 150 de grame de zmeură/alte fructe proaspete sau dulceață de fructe
  • miere sau sirop de arțar/agave după gust
  • ciocolată albă rasă (opțional), după gust
  • frișcă bătută (opțional), după gust
  • iaurt grecesc amestecat cu miere (opțional), după gust.

Mod de preparare

Primul pas este să punem aparatul de waffe la încălzit, având în vedere că prepararea aluatului este foarte rapidă. Într-un castron încăpător, se cerne făina împreună cu praful de copt. Într-un alt recipient, se bat ouăle întregi cu sarea, zahărul brun și cel vanilat până când se obține o compoziție omogenă. Se adaugă imediat 200 ml de lapte și se amestecă bine cu un tel. Treptat, se adaugă untul topit și se amestecă până când totul devine omogenizat.

Ulterior, se face o gaură în mijlocul făinii cernute în castronul mai mare și se adaugă toate ingrediente lichide. În final, compoziția pentru rețeta de waffe cu fructe de pădure trebuie să fie cu ceva mai groasă decât cea de clătite. Dacă rezultatul este foarte gros, se mai poate adăuga câte 1 lingură de lapte pentru a subția compoziția puțin.

După care, se amestecă zmeura în compoziție și s-a omogenizat totul. Este important de menționat că se pot folosi orice fel de fructe de pădure, fie proaspete, fie congelate, de un singur fel sau în amestec.

O treime din cele 250 g de fructe de pădure se pot utilizat în compoziție, iar restul pentru orant.

Odată ce aparatul s-a încins corespunzător și ledul verde s-a aprins, se poate începe procesul de gătit al compoziției deja pregătite pentru waffele cu fructe de pădure. Pe fiecare dintre cele două spații de gătit, se pune câte un polonic mic, cu vârf, din compoziție. Când waffele s-au făcut rumene și aurii, sunt gata și pot fi servite.

Pentru a le servi, waffele cu zmeură au fost suprapuse și decorate cu miere, iar la final s-a răzuit ciocolată albă deasupra lor. Opțional, se poate adăuga frișcă bătută și 1-2 linguri de iaurt grecesc îndulcit cu miere. Dacă se dorește, mierea poate fi înlocuită cu sirop de arțar sau de agave, iar ciocolata albă poate fi înlocuită cu nuci sau bombonele.

 De asemenea, se pot servi cu gem de fructe de pădure sau zmeură, sau cu diverse sosuri preparate din aceste fructe, totul, după preferințe, potrivit lauralaurențiu.ro.