Rețetă de tutun contrafăcut, de la Poliția Română: „Dar nu încercați acasă, venim să verificăm”

Rețetă de tutun contrafăcut, de la Poliția Română: „Dar nu încercați acasă, venim să verificăm”

Poliţiştii au descins în această dimineață la 41 de adrese din București, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Bacău, Prahova și Satu Mare. Perchezițiile au vizat persoane bănuite că ar fi produs şi comercializat în mod ilegal tutun, fiind emise 22 de mandate de aducere.

Prejudiciul se ridică la un milion de euro. Printre acestea ar fi și doi militari, motiv pentru care ancheta este coordonată de Parchetul Militar București. După începerea perchezițiilor, Poliția Română a explicat cam ce a găsit la fața locului și a dat și o rețetă pentru fabricarea tutunului.

„Ai găsit o ofertă on-line bună la țigări? Și noi, iar în dimineața asta am fost să o verificăm la fața locului. Chiar acum polițiștii efectuează 41 de percheziții în Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău, Prahova, Satu Mare și București la mai multe persoane bănuite că ar fi ,,fabricat” tutun.

Dacă alchimiștii încercau să obțină aur din amestecarea mai multor substanțe, persoanele pe care le-am vizitat în această dimineață au încercat să obțină rețeta tutunului de succes.

Vreți să o aflați?

Se ia tutunul vrac, se fierbe, se adaugă ,,arome”, apoi se ambalează sub numele unor branduri cunoscute și se vinde on-line celor dornici de un chilipir. Nu încercați acasă, venim să verificăm!

Nu încurajăm fumatul, dar un sfat vă putem oferi…până vă lăsați de fumat. Cumpărați din surse autorizate, nu știți niciodată ce se află în interiorul unei țigări fabricate în condiții neverificate!”, a transmis Poliția Română pe pagina de Facebook.

În ceea ce privește acest caz, Poliția Română a mai transmis că o parte dintre persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracţional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obţinut prin fierbere, adăugare de arome şi mărunţire. La grup ar fi aderat alte persoane care aveau atribuţii de promovare online, primirea comenzilor telefonic şi vânzare.

Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin reţele de curierat, încasând contravaloarea ramburs. În rețea ar fi implicați doi militari, unul din Ialomița și celălalt din Bacău. Aceștia sunt bănuiți că ar fi comandat tutun vrac din Bulgaria, pe care îl tocau și îl vindeau pe net. Activitatea rețelei ar fi fost coordonată de o familie din Călărași.

 

Ne puteți urmări și pe Google News